Novi detalji ubistva Davorina Baltića: Policajka očevidac likvidacije

0

Sa Davorinom Baltićem (41), pripadnikom “kavačkog klana”, u momentu ubistva bila je i policijska službenica M.N., koja nije povrijeđena, pošu Novosti. Baltić je ubijen u noći između 1. i 2. januara, u “sačekuši” na Vračaru. Dok je svojim “golfom 7” ulazio u garažu, dvojica napadača su na njega, iz automatske puške i pištolja, ispalila oko 60 metaka, a na mjestu suvozača bila je kuma njegove supruge, policajka M.N. koja je u vrijeme napada bila na dužnosti, a koja je Baltićev pištolj poslije likvidacije bacila u kontejner, objavile su “Novosti”.
Baltić je te večeri oko ponoći povezao M.N. i dovezao je do zgrade u Internacionalnih brigada 50, gdje je živio kao podstanar, kako bi čestitala Novu godinu njegovoj porodici. Kada je krenuo da se uparkira, na prilasku garaži, iz mraka su izletjela dvojica napadača i osula paljbu. Baltić, koji je inače imao mjeru potrage, sa više hitaca je pogođen i preminuo je na licu mesta, dok je kuma – ostala nepovrijeđena.
Napadači su zatim sjeli u automobil i dodali gas. Međutim, nekoliko sati kasnije, najverovatnije njihovo vozilo marke “tojota”, bez registarskih oznaka, pronađeno je zapaljeno, u Ulici braće Srnić, kod broja 53. U njemu je policija na zadnjem sjedištu otkrila automatsku pušku, a na mjestu suvozača pištolj. Postoje osnovane sumnje da je riječ o oružju iz kojeg je likvidran Baltić, koji je organima reda odranije poznat zbog trgovine narkoticima i umiješanosti u ubistvo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.