Nove trzavice u vladajućoj partiji: Dio poslanika DPS-a odbio da učestvuje u raspravi o poništenju Podgoričke skupštine!

Nove trzavice u vladajućoj partiji: Dio poslanika DPS-a odbio da učestvuje u raspravi o poništenju Podgoričke skupštine!

Jedan broj poslanika DPS-a, mahom iz Podgorice, nije želio da učestvuje u skupštinskoj raspravi o tkz. Rezoluciji o poništenju Podgoričke skupštine, saznaje Borba u vrhu te partije. Oni su se tokom zasijedanja, što je lako bilo uočiti, vrlo kratko nalazili u poslaničkim klupama, dok je trajala rasprava. Prema našim saznanjima, u jednom momentu, tokom dana, je situacija i u samom klubu bila napeta.

“Jedan broj poslanika DPS-a nije želio da učestvuje u raspravi jer se nije slagao sa Rezolucijom. Struja bliska premijeru Dušku Markoviću, koju predvode mlađe snage u poslaničkim klupama, preuzela je dirigentsku palicu i svi oni su tražili da govore o Rezoluciji. Čak je na kraju, završnu riječ u ime DPS-a dala poslanik Aleksandra Vuković, koja važi za kadar blizak premijeru, a ne predsjednik kluba te partije ili neko od starijih poslanika, potvrdio nam je naš izvor.

Da ne štima mnogo toga u redovima DPS-a potvrđuje činjenica da se Milo Đukanović, uopšte nije oglašavao povodom ove Rezolucije, niti je javno podržao.

“Ova Rezolucija je otvorila nova komešanja unutar DPS-a, kao i hapšenje Nebojše Medojevića, poslanika DF-a i predsjednika PzP-a. Da će Medojević biti uhapšen nije znala većina poslanika DPS-a, a sve je izvršio ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, koji je napustio sjednicu Skupštine, baš u momentu kada je Medojević obavijestio javnost da ga prate ljudi sa kapuljačama iz policije. Hapšenje je izvršeno u režiji jedne frakcije unutar DPS-a i to baš one večeri kada je tokom dana kada dio poslanika vladajuće partije nije želio da učestvuje u raspravi i kada je došlo do ozbiljnih mimoilaženja unutar kluba poslanika te partije, koji su kolegama skrenuli pažnju da Rezolucija neće donijeti efekat koji se očekuje, već kontraefekat, što se i desilo. Jer, nalog za hapšenje Medojevića je stigao dan ranije, a on je uhapšen dan kasnije, tvrdi naš sagovornik iz te partije.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *