Nove okolnosti na suđenju: Paja tvrdi da je od Fadilja uzeo oružje za dalji šverc

0

Svjedok Mirko Velimirović nije mogao na današnjem ročištu da objasni ko je Dragan Radonjić (šef policijskog specijalnog tima) iako je sa njim komunicirao prije hapšenja grupe koja je navodno planirala “državni udar”. Takođe, rekao je i da ne zna šta stoji u presudi sem da je osuđen godinu uslovno i šest mjeseci zatvora. Svjedok je kazao da je Sinđelić smislio šifru “rakija” i da se odnosila na oružje.
“Niko mi nije rekao da je Sinđelić policijski doušnik”, rekao je on.
Velimirović tvrdi da ne zna ko je Dragan Radonjić. Advokat pita kako je moguće da je onda pričao preko telefona sa tom osobom u 19 časova 12.oktobra preko dva minuta. Velimirović kaže da je komunicirao sa tužilaštvom i da ne zna ko je Radonjić.
Svjedok tvrdi da oružje nije bacao na jednom mjestu i da se udaljio od obale oko kilometar. Velimirović ističe da je sa Fadiljom pričao na srpskom jeziku i da su, kada su se upoznali, sa njim bili i drugi lovci, za koje misli da su takođe Albanci.
“I ranije sam uzeo čamac i pecao, ali da sam nešto bacao – nisam”, navodi on i tvrdi da ne zna ko su tačno vlasnici čamaca, dodajući da je uobičajeno da ljudi dolaze i uzimaju tuđe čamce.
On je potvrdio da su on i grupa iz Zubinog potoka zadržani na granici 15. oktobra i da su pretresani, ali da se ne sjeća koliko su ih zadržali.
“Mislim da na granici nisam nikoga zvao”, priča Velimirović i dodao da nije ni od koga tražio da ih puste preko granice.
On je kazao da poznaje Bobana Radića i više osoba koje se zovu Rajko Milovanović, a da ga iz Eulexa nije niko saslušavao na okolnosti svjedočenja.
Velimirović navodi da je Fadilju rekao da je oružje bilo namijenjeno za dalju prodaju i da to nije rekao tužilaštvu niti ijednom drugom organu Crne Gore.
Vijeće je uskratilo odgovor na pitanje da li je Velimiroviću određen pritvor ili zadržavanje nakoh hapšenja. Uskraćen je odgovor na pitanje da li ga od hapšenja čuva policija.
Advokat Miroje Jovanović navodi da ne postoji trag da je Velimirović bio pritvoren. Velimirović je naveo da je saslušan u Tužilaštvu nakon što je uhapšen.
“Nisam imao svojstvo svjedoka 16. oktobra 2016. godine, i ne znam da li sam imao to svojstvo 17. i 18. oktobra”, odgovara Velimirović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.