Nove mjere Vlade stupile na snagu jutros u 6 časova

0

Vlada Srbije odlučila je, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, da od danas od 6.00 ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti – kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture (bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke) mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, uz poštovanje određenih uslova.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbjediti poštovanje mjere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posjetiocu, a izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gdje mora biti obezbjeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

Vlada Srbije ističe da će od danas ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mjere – poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu.

Ugostiteljskim objektima dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu do 21 sat usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

U saopštenju se ističe da Vlada i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mjera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

“Sve mjere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobjede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 odvijati bez prekida po unaprijed utvrđenom planu i u narednim danima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.