Nove mjere u Srbiji: Samoizolacija 28 dana, vikendom policijski čas od 15 časova!

0

Sve mjere samoizolacije produžene sa 14 na 28 dana, a vikendom je zabrana kretanja od 15 časova, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade Srbije.

Saopštenje Vlade prenosimo u cjelosti:

“Na današnjoj sjednici Vlade Republike Srbije, donijete se najnovije odluke u vezi sa sprječavanjem širenja virusa COVID-19.

Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mjera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rješenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dvije nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno provjeravati.

Izmijenjeno je vrijeme trajanja zabrane kretanja za za dane vikenda. Oni će subotom i nedeljom morati da ostanu u svojim domovima od 15 časova do 5 časova ujutru. Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 5 časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom COVID-19, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagođava sve mjere, oslanjajući se isključivo na savjete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mjera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što prije iz ove bitke izašli kao pobjednici”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.