Novčana kazna umjesto kućnog zatvora zbog kršenja mjera

1

Viši sud u Bijelom Polju preinačio je presudu Osnovnog suda u tom gradu kojom su M. M. i T.S. zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti bili osuđeni na kućni zatvor od 90, odnosno 60 dana, pišu Dnevne novine.

Odlukom drugostepnog suda M.M. će umjesto kućnog pritvora od 90 biti dužan da plati 1.200 eura, dok će T.S. umjesto 60 dana kućnog zatvora platiti novčanu kaznu od 750 eura.

Osuđeni su dužni da plate novčane kazne u roku od tri mjeseca, a ako osuđeni ne plate novčane kazne u određenom roku sud će novčane kazne zamijeniti kaznama zatvora, tako što će se za svakih započetih 25 eura novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora, a ako osuđeni plate samo dio novčane kazne, sud će ostatak kazne srazmjerno zamijeniti kaznom zatvora, a ako osuđeni isplate ostatak novčane kazne izvršenje kazne zatvora će se obustaviti.

Oni su prekršili mjeru NKT zabrana međugradskog saobraćaja.

Okrivljeni M.M. je u odbrani tvrdio da je potvrdu dobio od firme druga V.Š., te da nije znao da pomenuta potvrda ne služi za međugradski prevoz.

Sa njim u vozilu je bio okrviljeni S.T. N.P.

1 Comment
  1. Traktorist komentariše

    Stoku pijanu u prdekanu + novčanu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.