Novak odmara do Vimbldona

0

Nakon dvije godine “posebnog režima” Novaka Đokovića tokom dinela sezone koji se igra na evropskoj travi, prvi reket svineta se vratio formuli koju je ranije tradicionalno koristio. A to je odmor.

Naime, naš as je odbio specijalnu pozivnicu organizatora legendarnog ATP 500 turnira u Kvinsu (17-23. jun) gdje je prošle godine stigao do finala koje je izgubio od Marina Čilića. To je bio i trenutak preloma kada se videlo da bi nešto veliko moglo da se dogodi pošto se skoro dvije godine mučio sa povredama i motivacijom. Potom je uslijedila pobjeda na Vimbldonu koja ga je katapultirala na vrh, tamo gdje i pripada.

Pošto preskače Kvins, Novak će ostati bez 30O ATP poena, što mu nikako ne ugrožava prvo mjesto na ATP ljestvici koje je obezbijedio praktično do početka US Opena. Do kraja sezone pred Đokovićem je veliki posao pošto brani čak 7.690 poena koje je sakupio tokom drugog dijela prošle godine (ne računajući Kvins). Trenutno ima ukupno 12.715 poena, a njegovi najbliži pratioci, Rafa Nadal 7.945, a Rodžer Federer 6.670.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.