Novak ima etiketu zlikovca, ali je istina daleko od toga

0

Izliv bijesa je potpuno normalna pojava u svijetu sporta, pa tako i tenisa. Ipak, nekima, kao što je Novak Đoković, se oslobađanje frustracija zamjera mnogo više nego drugima.

Đoković je neko ko je tokom karijere u velikom broju navrata na terenu više nego jasno pokazivao emocije – što kroz psovke, što kroz razbijanje reketa, što kroz dranje.

To ne znači da je on jedini koji to radi, a daleko je i od nekog ko to radi najčešće. Ipak, to nije spriječilo medije da ga označe kao zlikovca.

Iako Rafael Nadal, njegov veliki protivnik, nikada u profesionalnoj karijeri nije razbio reket, čak je i on umio da plane usred meča.

I Rodžer Federer je imao više nego nekoliko ispada i razbijanja reketa, a početkom svoje karijere je čak važio za nekoga ko ne umije da se kontroliše, da bi to potpuno promijenio kako su godine prolazile.

Ove činjenice kroz istoriju nisu bile na raspolaganju većini svjetskih medija, pa su se Novakovi ispadi mnogo češće negativno komentarisali nego kod bilo koga drugog.

Zbog toga je jedan Britanac, inače navijač srpskog tenisera, na Tviteru napravio niz u kojem objašnjava kako je razbijanje reketa i nerviranje sastavni dio tenisa.

On se prisjetio nekih od najupečatljivijih ispada svih tenisera, pa tako imamo situaciju kada je Stefanos Cicipas razbio reket i time povrijedio svog oca, kada je Miša Južni izudarao sebe po glavi i raskrvario se, kako je Federer deganžirao lopticu nedaleko od gornjeg dijela tribina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.