Novak Đoković opet najbolji sportista sveta!

0

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković postao je po četvrti put osvajač prestižne nagrade Laureus za najboljeg sportistu na svijetu!

Srpski as je na svečanosti u Monte Karlu i zvanično proglašen za najboljeg sportistu na planeti u 2018. godini, a nagradu je dobio od legendarne teniserke Monike Seleš i Princa od Monaka.

“Hvala vam mnogo, velika mi je čast da dobijem ovu nagradu. Velika je stvar što sam dijelio ovaj podijum sa mnogim velikim imenima. Mnoge njihove priče su me nadahnule i podstakle da budem još bolji. Laureus nagradu svaki sportista želi da osvoji, i samim tim, za mene to priznanje predstavlja veliku čast. Činjenica da sam večeras među velikim brojem sportskih velikana i što sam u prilici da slušam o izuzetnim stvarima koje Laureus čini širom svijeta, daje ovoj nagradi posebno značenje”, izjavio je Novak Đoković pošto mu je uručeno prestižno priznanje, prije nego što se zahvalio supruzi Jeleni i porodici zbog toga što su mu pružili nevjerovatnu podršku i dali motivaciju da nastavi i dalje da se bavi tenisom.

“Iskreno, nisam bio na dobrom mestu, bio sam u određenom disbalansu, razmišljao sam o tome da zaista napustim tenis. Ali, moja supruga i porodica su mi pokazali kako da nađem novu energiju. Ova nagrada simbolizuje krunu putovanja u kojem sam bio tokom poslednje dvije godine. Ništa ovo ne bi bilo moguće bez svih stvari koje su mi se desile u prethodne tri godine. Mnogo toga sam naučio o životu i celom procesu u ovim godinama. Bio sam mnogo nestrpljiv kada sam se vratio iz operacije lakta. Mislio sam o tome da ostavim tenis, a danas stojim ovde pred vama, dragi prijatelji, sa ovim divnim priznanjem u rukama”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.