Nova vlada, nova pravila: Službena vozila pod ključ, kresanje budžeta za gorivo!

15

Službena vozila će ubuduće koristiti samo najuži krug državnih funkcionera, kako bi se izbjegli dodatni nepotrebni troškovi, saznaje Borba.

To znači da će gro službenih vozila biti parkiran ispred ustanova po završetku radnog vremena i da neće moći da se zloupotrebljavaju kao do sada.

Ovo je jedna od prvih mjera koja će biti uvedena po formiranju nove vlasti.

“Sve zloupotrebe su evidentirane i svi će biti sankcionisati. Nedopustivo je bahaćenje kojem smo bili svjedoci poslednjih godina i tome se mora stati na kraj, kaže naš izvor.

Državne institucije u poslednje četiri godine uvećale su vozni park za čak 852 vozila. Funkcionerima i službenicima su trenutno na raspolaganju 4.573 vozila u svojini Crne Gore.

15 Comments
 1. Đuka komentariše

  Osnovati državnu taxi firmu ili dati vozačima auta pa neka sami naprave firme. Nakon toga svi koji imaju potrebu za korištenjem auta za službene potrebe neka pozivaju taksi i voditi evidenciju. Nakon godinu dana, uz bih data i AI dobicemo kompletnu sliku o stvarnim potrebama administracije.

  42
  2
 2. Stefan komentariše

  I mobilne telefone isto. Nema drzavnog funkcionera da nema sluzbeni telefon. Od ministara pa sve do vozača. Danas svi imaju internet. Preko vibera ili whatsapp je besplatno. Značajne pare idu na pretplate mobilnih telefonskih brojeva. To je bespotreban trošak isto.

  51
  4
 3. Kontra revolucija komentariše

  Prva tri miliona koji ce se ustediti !.
  Eto nove bolnice !!!.

  36
  1
  1. DPS-ovac vazda komentariše

   Za te pare ne možeš ni veterinarsku stanicu a ne bolnicu, ekspertu. No neka, igrajte se jedno 2-3 mjeseca.

   10
   66
   1. Traktorist komentariše

    😂😂

    4
    16
   2. Kontra revolucija komentariše

    Kakve su vam bolnice sada, su tri miliona puna kapa DPS ekspertu !!!.
    Barem vam ne bi trebali NATO sapuni i peskiri !!!.

 4. Tolosi komentariše

  Glavnom mafijasu oduzeti maybah.

  48
  2
 5. САША komentariše

  да је среће и нове Владе , двије трећине тога би ишло на лицитацију . .

  29
  1
 6. Nada D. komentariše

  80% vozila prodati, Majbahe pod hitno, mobilne pakete na max.20.evra, aparate sami da kupuju. To je već milion mjesečno uštede.

  34
  2
  1. Nnnnn komentariše

   Moraju prodati 95%službenih auta ,moraju račune za službene telefone spustiti na 5e mjesečno MORAJU DA NEBI MI TO RADILI P ULICA jer nema straha više ni promila a ima velikih očekivanja izdaju li narod GRDNO ĆE PROĆI

   10
  2. Nnnnn komentariše

   Moraju prodati 95%službenih auta ,moraju račune za službene telefone spustiti na 5e mjesečno MORAJU DA NEBI MI TO RADILI P ULICA jer nema straha više ni promila a ima velikih očekivanja izdaju li narod GRDNO ĆE PROĆI nemojte izdati narod

 7. Q komentariše

  Ukinuti bordove direktora ako mislite spasavati drzavu sve ostalo je smijesno spram te azdaje koja sisa krv ovoj drzavi.

  15
 8. 'Q' komentariše

  Sve ce to rijesiti cetnikklerofasisticki experti.

  1
  6
 9. NK komentariše

  Nije problem samo u vladi. Skoro svi direktori zloupotrebljavaju sluzbena vozila. Direktorica vrtica u nk kupuje auto od novca koji roditelji uplacuju za ishranu djece i koriste ga ona i muz kao svoje. Naravno gorivo se toci o trosku vrtica i tu ne moze da fali. A kaze da joj treba zato sto dnevno obilazi 20 objekata. Svi u vrticu a i sire znaju da ima objekata u koje nije dosla ni jednom godisnje, a ne dnevno. Istina zato i nema potrebe jer svuda ima svoje ljude koji je dobro informisu i za nju za sitne privilegije rade sve sto im naredi.

 10. Miki Crnogorac komentariše

  Nemojte ljudi, ipak je pomocniku sekretarice, pomocnika, zamjenika pomocnika nacelnika za prehranu policije potrban dobar auto, gorivo, servisi, gume i sluzbeni mobilni telefon, kako da radi privatni posao covjek bez toga, otici ce u minus !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.