NOVA: Utvrdićemo odgovornost Vujovića za iznošenje neistina

NOVA: Utvrdićemo odgovornost Vujovića za iznošenje neistina

Predsjednik NSD Andrije Mandića, će u skladu sa Statutom pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti odbornika NSD i DF u SO Budva, Đorđija Vujovića, zbog njegovog istupanja u javnost, kojim je, iznoseći neistine, pokušao da nanese štetu Novoj srpskoj demokratiji i Demokratskom frontu, saopšteno je iz te partije.

“Podsjećamo, da je dana 9.08. 2019. godine DF odgovorio na šovinističko saopštenje koje je potpisao funkcioner Crnogorske Pero Duletić, za koje ne znamo da li ga je on i sastavljao, a koji se obrušio na ideju naših funkcionera iz Budve da Sabor trubača u Guči dobije svoj nastavak u Budvi, na plaži Jaz. Ta ideja je podržana od strane centrale DF koja uvijek iskazuje solidarnost sa akcijama naših opštinskih odbora i stoji snažno uz njih. Međutim, umjesto da stane uz svoju stranku, Vujović je stao uz Crnogorsku i nekog nama nepoznatog Pera Duletića, za koga pretpostavljamo da je bio i u DPS-u. Znamo jedno- sa nama nikad nije bio”, navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo Demokratskog fronta je juče, nakon što je saznalo da je zbog saopštenja od 9. 08. 2019. godine gospodinu Đorđu Vujoviću, čije je ime pomenuto, u Budvi prijećeno od strane različitih grupacija i pojedinih lobija, preuzelo odgovornost za sve što je u tom saopštenju izrečeno.

“Ipak, ni to nije umanjilo Vujovićev strah, pa je danas morao i lično da se distancira od saopštenja sa kojim je od početka upoznat i na njemu vršio određene korekcije, koje se nisu ticale Pera Duletića, već njegove rodbine, što smo mi ispoštovali uvažavajući časno bratstvo Duletić, koje glasa i za DF. U stanju smo da kao ljudi razumijemo nečiju slabost i strah od toga da se stane na crtu političkim protivnicima, ali Nova srpska demokratija i DF nisu baš najbolji izbor za takve osobe. Poznato je sa kakvim se sve problemima suočavamo, da nam podmeću montirane procese, optužbe, da nas osuđuju na višegodišnje zatvorske kazne i da ni u jednoj od tih borbi nismo ustuknuli. Poznato je da Milivoje Katnić nije mogao svojim ucjenjivačkim i nehumanim pristupom da pokoleba ljude iz DF-a, koji su izdržavali zatvorske kazne da promjene svoje iskaze. Mihailo Čađenović je proveo osam mjeseci u zatvoru jer nije htio da lažno optuži Andriju Mandića. Ako imamo ljude i funkcionere koji su spremni da izdrže ovakve pritiske i svjedoče robijom svoja politička uvjerenja, jasno je da oni koji nisu spremni da izdrže prijetnje šamarima i kritike šovinista i antisrba iz Crnogorske, koja je minorni politički činilac, suštinski ne pripadaju ni našoj političkoj priči, ni velikoj nacionalnoj borbi koju vodimo, piše u saopštenju.

Zamislimo na trenutak kako bi se Đorđe Vujović ponašao da ga je Milivoje Katnića poveo nevinog u spuški zatvor, kao što je to uradio sa Mihailom Čađenovićem.

“No, mi mislimo da ova stvar nije slučajna zato što smo prethodnih dana slušali Vladimira Pavićevića sa saradnicima kako iznosi najgnusnije kvalifikacije na račun srpskog naroda, njegovog kulturnog nasljeđa i kako zbija šale i sprdnju na račun srpskih nacionalnih proslava, kao što je pomenuti događaj u Guči. Očigledno je da ova priča ima i druge konotacije i pozadinu, pošto su Vujovićev strah promptno zloupotrebili i nekoliko minuta nakon objavljivanja njegovog jadnog i neistinitog teksta isti pozdravili politički lešinari poput Pavićevića iz Crnogorske i Demokratska CG, stranka koja je prije samo petnaest dana ušla u otvorenu saradnju i dil sa DPS-om. Ako bi se analizirala politička scena proteklih dana, jasno je da je DF na meti udruženog djelovanja ovih stranaka, režima, gej lobija, kao i drugih soroševskih ekspozitura, a sve u cilju da se pokuša zaustaviti rast političke snage koja se bori za tradicionalnu Crnu Goru i koja je najsnažnija prijetnja kriminalnom režimu i raznim bjelosvjetskim protuvama. Mi znamo da oni žele da u Budvi zaustave naše nacionalne akcije, poput one koju smo vidjeli u Herceg Novom, a koje služe na čast i ponos srpskom narodu, navodi se u saopštenju.

Javnost nakon svega treba da zna da u Budvi postoji stabilna odbornička većina i bez Crnogorske, tako da profesor Pavićević skviči bez pokrića.

“Tu stranku je, ako je neko zaboravio, u budvansku vlast uveo upravo Demokratski front dajući im svoje najvažnije funkcije, jer smo smatrali da je važno da vlast bude stabilnija i da još jedna stranka u koaliciji može da donese novi kvalitet i ideje, ali, nažalost, dobili smo neke neradnike koji ne dolaze na posao, dukljanske fanatike, neku mini verziju SD-a. Dakle, oni nisu ušli u vlast zbog ljubavi prema Budvi i opoziciji, nego prema funkcijama koje su dobili i sa kojima se očigledno teško rastaju, zbog čega pokušavaju da naprave pometnju zloupotrebljavajući Đorđa Vujovića, što im neće uspjeti niti donijeti korist, a ni oštetiti DF, poručili su iz Nove srpske demokratije.

Related posts

3 Comments

  1. Biserka K.

    A sto ste se vi petljali u Saopstenje koje g.Vujovic potpisuje, a ovamo velite da podrzavste lokalne Odbore. Cudna prica.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *