Nova optužnica protiv Duška Kneževića

0

Zamjenica glavnog specijalnog tužioca Lidija Vukčević podigla je optužnicu u predmetu Global karbon protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića, koji je označen kao organizator četvoročlane kriminalne grupe koja mu je svojim djelovanjem pribavila imovinsku korist od 1.900.000 evra.

Osim Kneževića, na optužnici su se našli bivši izvršni direktor Invest banke Montenegro (IBM) Zoran Nikolić i nekadašnji član odbora direktora te banke Predrag Dašić, izvršna direktorica „Global karbona“ Biljana Bašović i dugogodišnja Kneževićeva saradnica u više kompanija u okviru grupe, kao što su “Atika land“ i “Mogren hil“, Brankica Bašović.

Istragom je Tužilaštvo došlo do nepobitnih dokaza da je ova grupa od 2008. do 2017, po uputstvima Kneževića, u više navrata realizovala njegove odluke kojim je preko kompanije „Global karbon“ oštećena Invest Montenegro banka. Optužnica je podignuta juče i predata Višem sudu u Podgorici nakon višemjesečne istrage koju je tužiteljka Vukčević vodila u ovom slučaju.

Status svjedoka saradnika u ovom predmetu dobio je bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić. Istražitelji su došli do podataka koji ukazuju da je grupa, koju je predvodio odbjegli biznismen, za 1,9 miliona eura oštetila firmu „Global karbon“ čiji je osnivač IBM.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.