Nova kombinatorika vlasti: Osnivanjem novih partija ruše opozicionu ideju o bojkotu!

1

Ukoliko bi ideja bojkota parlamentarnih izbora bila zajednička platforma opozicije u Crnoj Gori, režim će pokušati da se posluži oprobanim receptom i da krene u osnivanje novih partija, sa opozicionim prefiksom, saznaje Borba.

DPS igra na razjedinjenost opozicije i mogućnost bojkota parlamentarnih izbora.

Upravo zbog toga je nekoliko partija, već oformljeno, a da im nijesu održane ni osnovačke Skupštine. Najmanje dvije stranke su formirane i registrovane upravo na taj način, a dobijaju i svoje mjesto u pojedinim medijima.

Očekuje se da upravo te stranke budu adut vlasti da razbije eventualni dogovor opozicije oko bojkota izbora.

Jasno je da DPS neće rizikovati eventualni bojkot, zato je u pripremi osnivanje nekoliko stranaka, naravno, opozicionog prefiksa. Neke su već i oformljene pod veoma čudnim okolnostima, znamo samo da imaju predsjednike, ali ne i ko su ostali funkcioneri i ko sve čini organe tih stranaka. Sve to treba da dodatno unese nemire i letargiju među opozicionim biračkim tijelom, a DPS najbolje funkcioniše u takvim situacijama. Pošto će sa parlamentarnim izborima ići i veliki broj lokalnih izbora, jasno je da će u sredinama gdje je opozicija u mogućnosti da pobijedi, a to su Budva i Kotor, doći do formiranja lokalnih režimskih opozicionih partija.

1 Comment
  1. Kodijacki Medved komentariše

    Opozicija se svakako ne moze ujedinit dok je pojedinih “Milovih” partija unutar nje…Vec ima stranaka koje su formirane da se oslabi opozicija, sto ih cini gorima od Mila.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.