NOVA: Bingulac da traži od režima objašnjenja oko Nikčevićke i Vujovića

0

Pozivamo ambasadora Srbije u Crnoj Gori da pred Ministarstvom spoljnih poslova, gdje je pozvan na razgovor zbog izjave ministra u Vladi Srbije Nenada Popovića, nastavi da bude na fonu odbrane srpskog naroda od antisrpske politike koju sprovodi Milo Đukanović u Crnoj Gori, ocijenili su iz Nove srpske demokratije.

“Ne može se očekivati da se neko u ime Srbije odriče svih onih istinitih stavova koje su ovih dana izrekli najviši zvaničnici države Srbije a koji se tiču diskriminacije nad pravoslavnim vjernicima i srpskim narodom u Crnoj Gori. Zbog toga je ovaj potez Ministarstva spoljnih poslova u stvari u svrhu odbrane šovinizma i predstavlja klasičnu zamjenu teza gdje se oni koji progone srpski narod i rade godinama protiv interesa Srbije i podržavaju separatističke vlasti u Prištini nalaze uvrijeđeni kada im neko kaže istinu o onome što rade.

Kada su već uputili ovakav poziv ambasador Bingulac bi mogao da iskoristi priliku i traži objašnjenja kako su iz državnog i kulturnog aparata režima nastali ustašoidi poput Mirne Nikčević i Zorana Vujovića”, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.