Njemački Bild potvrdio Vučićeve strijepnje: Izrael bi mogao da pokrene ofanzivu na Hezbolah već ovog mjeseca

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je naglasio važnost očuvanja mira kako na Balkanu, tako i u svijetu imajući u vidu sve ono što se ovih dana dešavalo kako u Srbiji, tako i u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku.

Kao što je poznato, u Beogradu je izvršen teroristički napad, kada je vehabija Miloš Žujović Salahudin samostrelom pogodio u vrat srpskog žandarma Miloša Jevremovića, a ovaj ga u samoodbrani likvidirao.

Vehabija je pokušao da upadne u Ambasadu Izraela u Beogradu, ali je na svu sreću dalje krvoproliće spriječeno. Ranjeni policajac je hospitalizovan i oporavlja se od posljedica napada samostrelom, a obišao ga je i predsjednik Vučić.

Prema informacijama koje je preniio njemački list Bild, postoji mogućnost da Izrael pokrene ofanzivu na Hezbolah već ovog mjeseca. Na ovo je mnogo ranije upozoravao, prije Bilda, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zapadne diplomate ukazuju na to da bi Izrael mogao da pokrene operaciju na jugu Libana, imajući u vidu kontinuirane napade Hezbolaha na Izrael.

Izraelska vojska se priprema za ekstremni scenario, a vrijeme moguće ofanzive je već određeno, navodi se u tekstu.

 

Evakuacija nemačkih državljana iz Libana

Njemačka je zbog moguće izraelske ofanzive naložila svojim državljanima da napuste Liban.

Ova naredba ukazuje na ozbiljnost situacije i potencijalne opasnosti po bezbijednost građana.

Evakuacija njemačkih državljana iz Libana dodatno naglašava napetost u regionu i potencijalni scenario vojnog sukoba.

 

Hezbolahovi napadi na Izrael

Hezbolahovi napadi na Izrael predstavljaju glavni povod za moguću izraelsku ofanzivu. Ovi napadi su izazvali ozbiljnu zabrinutost i naveli Izrael da razmatra vojnu akciju protiv Hezbolaha.

Konstantni sukobi između ove dve strane dodatno komplikuju političku situaciju na Bliskom istoku.

 

Pripreme Izraelske vojske

Izraelska vojska se intenzivno priprema za moguću ofanzivu na Hezbolah. Ove pripreme uključuju planiranje taktika, mobilizaciju trupa i osiguravanje potrebne opreme.

Spremnost Izraelske vojske za vojnu akciju nagoveštava ozbiljnost situacije i potencijalne posljedice u regionu.

Zapadne diplomatske procjene

Zapadne diplomate prate razvoj situacije i iznose procjene o mogućoj izraelskoj ofanzivi.

Njihova pažnja i angažovanje ukazuju na globalni značaj potencijalnog sukoba između Izraela i Hezbolaha, kao i na potrebu za diplomatskim rješenjem ovog problema.

Uzimajući u obzir navedene informacije, situacija na Bliskom istoku postaje sve napetija, a moguća izraelska ofanziva na Hezbolah izaziva zabrinutost i pažnju međunarodne zajednice.

(republika.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.