Ningbo-Zhoushan prva 5G luka u svijetu! (FOTO)

0

Zahvaljujući saradnji Zhejiang Seaport Group, China Mobile Zhejiang, Huawei i drugih vodećih igrača, luka Ningbo-Zhoushan transformisana je u pametnu 5G luku. Ningbo je počasni međunarodni lučki grad u istočnoj Kini u provinciji Zhejiang a njegova luka Ningbo-Zhoushan najveća je na svijetu. Do danas je luka dostigla niz prekretnica, postavši prva u industriji koja je integrisala 5G automatizovane portalne dizalice (RTG) u rutinski rad i primijenila 5G presjecanje mreže i 5G Super Uplink u lučka preduzeća.

Pametni kamioni za kontejnere predstavljaju novi trend u transformaciji pametnih luka. Ova aplikacija nudi efikasno rešenje za nedostatak vozača i njihov zamor, istovremeno poboljšavajući efikasnost i smanjujući bezbijednosne rizike.

Pametni kamioni-kontejneri zahtijevaju 5G pametno prepoznavanje, sinergiju kamiona-puta i kamiona-kamiona u realnom vremenu i prenos video zapisa. Jedan kontejnerski kamion zahtijeva propusni opseg od 20 do 30 Mbps i malu latenciju ispod 20 ms. Tokom špica, istovremeno će raditi više od 40 kontejnerskih kamiona. U luci Ningbo-Zhoushan kamioni-kontejneri više nemaju vozače što je važan pokazatelj automatizovane logistike 5G pametnih kamiona u modernim lukama.

Pokrećući se 5G i AI, nakon otkrivanja da su kontejneri istovareni sa mostovnih dizalica pravilno utovareni, kontejnerski kamioni se automatski uključuju da bi kontejnere prebacili na odredišta. Tokom ovog procesa automatski identifikuju predmete u blizini, mašine i svetionike i inteligentno reaguju, poput usporavanja, kočenja, upravljanja, zaobilaženja i parkiranja.

Takođe se mogu tačno pomjeriti na položaje određene RTG-om duž optimalnih ruta koje pruža pametni dispečerski sistem, zadovoljavajući zahtjeve za horizontalnim prenosom u zatvorenim oblastima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.