Nikšić: 12. maja oproštajni bokserski meč Ratka Draškovića

0

12. maja u Sportskom centru Nikšić održaće se humanitarni bokserski spektakl i oproštajni meč boksera Ratka Draškovića.

Na bokserskoj priredbi, na zadovoljstvo sportske i bokserske javnosti, snage će odmjeriti seniorske reprezentacije Crne Gore i Srbije, nakon čega će se u ringu Ratko Drašković naći naspram NBA zvijezde Darka Miličića koji se nakon košarkaske karijere oprobao i u boksu.

Crnogorsku reprezentaciju će predstavljati Petar Marčić, Stefan Savković, Edin Alković, Petar Liješević, Milorad Purić, Remzo Iković i Dimitrije Milić. Cjelokupan prihod od prodatih ulaznica organizator će donirati za izgradnju kuće petočlanoj porodici Nebrigić koji su zbog požara nedavno ostali bez svog doma. Ratko drašković će poslednji put u ringu nakon karijere duge 40 godina.

Prvi put je u ring ušao 1981 godine, a već 1984e se kao omladinac representacije SFRJ oditio titulom prvaka Evrope a bio je i šampion Balkana. 1990. godine je odlučio da predje u profesionalce. U karijeri je zabilježio 35 pobjeda 12 poraza i 2 nerješena meča. Poslednji meč je odboksovao 2018. godine, o okitio se titulama u WBU i GNU verzijama.

Nikšićka publika 90ih godina pamti njegove okršaje pred punom dvoranom sa Josephom Čiganguom, Lajoš Erosom, Laslom Pasterkom kao i van granica Crne Gore protiv olimpijskog pobjednika Odli Harisona, WBC šampiona Primislav Salete i Deni Wilijamsa. Ratko Drašković je u Decembru mjesecu donirao bubreg svojoj sugradjanki, a ovaj sportski dogadjaj će biti još jedan u nizu humanitarnih akcija u kojima je glavni inicijator. Tehnički organizator revije uz podršku bokserskog saveza Crne Gore i bokserskog saveza Srbije je B.K. Nikšić. Reviju će direktno prenositi tv Arena fight.

Program počinje u 20h, a cijena ulaznice je 3€.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.