Nikolić: Patetična izjava Spajića mogla bi da se parafrazira da se niko lakše ne ucjenjuje nego trenutni premijer

0

Patetična izjava premijera Milojka Spajića da se niko lakše ne odriče svoje djece kao Crna Gora, mogla bi da se parafrazira da se niko lakše ne ucjenjuje nego trenutni crnogorski premijer, saopštio je danas Andrija Nikolić, šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore.

„Država Crna Gora svakako neće biti kolateralna šteta njegovog opstanka na vlasti po svaku cijenu“, istakao je Nikolić u saopštenju.

On je dodao da su zahtjevi predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije (NSD) i lidera Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića o uvođenju dvojnog državljanstva, put u dezintegraciju Crne Gore i njeno nestajanje.

„Pokretanje pitanja dvojnog državljanstva u ovom trenutku služi sa jedne strane za podizanje opadajućeg rejtinga Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću u ‘velikosrpskom svetu’, a sa druge predstavlja još jedan truli kompromis Milojka Spajića kojim računa da obezbijedi koji mjesec opstanaka na vlasti“, kazao je Nikolić.

Po njegovim riječima, uvođenje dvojnog državljanstva nosi brojne rizike po malu državu kao što je Crna Gora u kojoj živi nešto preko 400 hiljada punoljetnih stanovnika.

„I mnogo veće države Evrope nego što je Crna Gora, poput Austrije, Španije, Holandije, Estonije, Norveške, Bugarske ne dozvoljavaju dvojno državljanstvo baš da bi zaštitile svoj suverenitet i integritet. Znamo da ova dva pojma ništa ne znače u vrijednosnom sistemu sadašnjeg premijera, koga interesuje samo da paf-paf potezima što duže sjedi u fotelji predsjednika Vlade. Građanska i demokratska Crna Gora mu zato veoma jasno poručuje: Spajiću, ne igraj se sa stabilnošću Crne Gore. Nikad više nećemo dozvoliti nestanak Crne Gore“, poručio je Nikolić.

Spajić je ranije danas kazao da izmjenama Zakona o državljanstvu novim državljanima neće biti omogućeno da glasaju u narednih deset godina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.