Nikolić: Opozicija nema želju da dođe do dogovora

Nikolić: Opozicija nema želju da dođe do dogovora

Sve ukazuje na to da opozicija nema želju da dođe do dogovora, jer bi to značilo da nakon izbora treba da priznamo rezultate i čestitamo pobjedniku. To se do sada nije dogodilo. Prema tome, imamo dovoljno razloga da vjerujemo da opozicija ima unaprijed formiranu svijest da ne može pobijediti, te da je pitanje trenutka kada će objelodaniti unaprijed pripremljen alibi, ne bi li osporili validnost izbora, kaže u intervjuu Vikend novinama poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

Nikolić u razgovoru za ovaj list komentariše aktuelna dešavanja na političkoj sceni, dešavanja u crnogorskom parlamentu, Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, kao i poruke nedavnog Kongresa DPS-a poručujući da je najjača partija u državi na Osmom kongresu “došla kao barjaktar emancipatorskog pokreta u Crnoj Gori”.

“U prvo vrijeme sama, a kasnije sa koalicionim partnerima, DPS je režirala sve pobjede Crne Gore u novijoj političkoj istoriji. Razloga za zadovoljstvo zbog urađenog ima, ali nema mjesta euforiji. Iako u izbornu godinu ulazimo sa neskrivenim političkim optimizmom, naša misija je projektovana na duži rok. Crna Gora može više i bolje, a najveća odgovornost je na najjačoj partiji u državi. To je ključna poruka koju sa Kongresa šaljemo građanima Crne Gore. Potkrepljujemo je podatkom da je posljednje dvije godine Crna Gora po stopi ekonomskog rasta, među vodećim zemljama u Evropi. Naš zadatak je da rast koji se vidi kroz auto-put, izgradnju i rekonstrukciju brojnih magistralnih i regionalnih puteva, energetskih objekata, podizanje novih škola i vrtića, smanjenu stopu nezaposlenosti za osam odsto i uvećanje broja zaposlenih za 30.000, građani dodatno osjete u svojim novčanicima”, kaže Nikolić.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *