Nikolić o slučaju porodice Šutaković: Režim nastavlja podaničku i kukavičku politiku

Nikolić o slučaju porodice Šutaković: Režim nastavlja podaničku i kukavičku politiku

Udruženje boraca ratova od 1990 godine Crne Gore osuđuje ne oglašavanje zvanične Crne Gore povodom užasne subine porodice Šutaković kao čin koji svjedoči o nastavku podaničke državne politike prema Zapadu i kukavičluku pred Ramušem Haradinajem koji je, uprkos počinjenim brojnim zločinima i kriminalnim radnjama, izgradio nedodirljivost pred zakonom i poziciju premijera Kosova prvenstveno zahvaljujući podršci ambasade SAD u Prištini i NATO-a.

“Nije zato neočekivano što za zapadne „demokrate“ i njihove crnogorske sluge prolivana krv tri maloljetna dječaka – Šutakovića i njihovih roditelja u svom domu u Đakovici u junu 1999. godine nije za javnost i nije prepreka za zvanično uvažavanje i političku podršku vođi albanskih terorista koji su počinili taj monstruozni zločin Ramušu Haradinaju.

Trebalo je da prođe 20 godina da posmrtni ostaci Šutakovića, pronađeni u đakovičkoj masovnoj grobnici koju su u julu 1999. godine obilježili italijanski pripadnici KFOR-a, budu identifikovani, dopremljeni u Crnu Goru i sahranjeni na groblju u Andrijevici. Toliki protok vremena rezultat je saradnje većine predstavnika međunarodnih mirivnjaka na KiM sa vođama albanskih terorista koji su činili i dalje čine sve da sakriju i unište tragove svojih zlodjela.

Građani Limske doline, među kojima su bili i predstavnici udruženja boraca ratova od 1990. godine Berana i Andrijevice, priredili su posmrtnim ostacima Šutakovića dostojan ispraćaj, kome je posebno doprinio vladika Joanikije sa sveštenstvom opelom u Manastiru Đurđevi stupovi. Na drugoj strani, zvanična Crna Gora je učešće u tom krajnje upozoravajućem događaju svela na protokolarnu aktivnost svoje komisije za nestala lica.

Udruženje upozorava crnogorske zvaničnike da se, dok nije kasno, suoče sa činjenicama zaposjedanja crnogorske teritorije od strane kosovskih Albanaca u opštini Rožaje i drugim pograničnim opštinama i velikoalbanskim, nezakonitim, siledžijskim i šovnističkim istupima predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja, ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeta Zenge i drugih albanskih zvaničnika.

Nažalost, njihov idejni vođa je Ferhat Dinoša koji je mjesto ambasadora Crne Gore u Prištini stekao na taj način što je u crnogorskom parlamentu, povodom krvavog egzodusa Srba i Crnogoraca sa KiM u septembru 1999., pravdao naislje kosovskih Albanaca riječima “ko se ne osveti – taj se ne posveti”.

Ovih dana Nik Đeljošaj javno najvljuje osvetu Crnoj Gori za policijsku akciju Orlov let, a crnogorski vlastodršci ćute jer su im očito političke pozicije stečene uz pomoć Alabanca i napljačkano bogatstvo važniji od obračuna sa ratnom zločincima, ljudskosti, države i naroda, kazao je Radan Nikolić, u ime Udruženja.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *