Nikolić: Niko ne želi da crkve odnese preko ramena

4

Komentarišući protestne litije, poslanik DPS-a Andrija Nikolić ističe da su one produžetak udara na Crnu Goru i da ovdje niko ne želi da crkve odnese preko ramena.

„Da li u litijama ima više politike ili vjerskog mogli bi odgovoriti kontra pitanjem: koje je to vjersko pravo povrijeđeno ovim zakonom i na koji način MCP doživljava svoj položaj u ustavnopravnom poretku Crne Gore? Kada smo ih opominjali da se registruju, rekli su – ne, nego da mi treba da se registrujemo kod njih!

Ukoliko postoji primjedba da je neko diskiminisan ovim zakonom jedini koji može o tome da odlučuje je Ustavni sud Crne Gore. Oni to još uvijek nijesu učinili, po meni iz dva razloga: da su ušli u tu proceduru, na taj način postali bi dio ustavnopravnog poretka i pokazali bi da se iskreno zalažu za razgovor.

Ovo što sad vidimo je njihova težnja da ubijede građane da se o Crnoj Gori ne treba da odlučuje u njoj, nego na nekoj drugoj adresi.

SPC ne žele zakon u ovoj oblasti jer to direktno tangira njihove monopole. U izjavama koje smo čuli bilo je više politike nego vjere. Ako Amfilohije kaže da Vlada treba da padne nakon ovog zakona, to izlazi iz domena vjere“, kaže on.

4 Comments
 1. milan komentariše

  NE BRINI ANDRIJA DRZAVA NECE BIGJ UGROZSNA OD NIKOGA PA NI OD SRBIJE. PA COJECE I TURSKOJ JE DOZVOLJENO ONA JE ARBITAR U ZASTITI SVOJIH GRADJANA MUSL.VEROISPOVESTI MA DJE BILI U SVIJETU. ISTO TAKO OVAJ ZAKON DOZVOLJAVA I RIMOKATOLICIMA DA MOZE DA IH ZASTITI VATIKAN I PAPA. STO SE ONDA NEBI I SRBIJA UMIJESALA DA ZASTITI SVOJE SRBE U C.GORI ILI BILO DJE. SVAKO NAJVISE VOLI SVOJU DRZAVU.. NIKO NISTA NEMA PROTIV DRZAVE SVI JE VOLIMO.

 2. Blažo komentariše

  Lopovčadi iz DPS-a, ne damo vi svetinje predaka naših i đece naše. Vi ste završili kod naroda Crne Gore. Idite.

  5
  1
 3. Nikac komentariše

  [email protected] To nijesu Srpske crkve nego Crnogorske
  Crnogorci su ih gradili u slobodi a ne vi,jesi zaboravijo da ste bili pod Turcima 500 godina
  Vraticemo ih nazad milom ili silom

 4. Arhangel komentariše

  Nemoguce da su crnogorci gradili crkve u kojima su oslikavani srpski sveci.
  Pa nije valjda da su se molili srpskim svecima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.