Nikola Selaković za Borbu: Lažna kampanja Vijesti, u Crnoj Gori živi dva puta više Srba nego na Kosmetu!

1

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković odbacio je danas kao najbrutalnije laži i neistine navode u tekstu crnogorskih “Vijesti” pod naslovom “Sukob Amfilohija i Vučića oko državnog udara”.

“To su najbrutalnije i najmonstruoznije laži i neistine koje je ikada iko mogao da objavi, a pogotovo kada je u pitanju odnos naše države, države Srbije i SPC. Predsjednik Vučić je rekao da se svjetski moćnici koji su sponzorisali „kosovsku nezavisnost”, na naš pomen rezolucije 1244 uvijek osvrnu na to da se u njoj nigdje ne pominje Srbija već SRJ, a ne samo da ona više ne postoji, već je jedan dio bivše SRJ – Crna Gora, priznao „kosovsku nezavisnost”. Kao što nam je svetinja Gračanica, tako nam je svetinja i Ostrog ali je bezidejnost i nesposobnost vlasti u Srbiji 2006. godine dovela do toga da od Srbije ode Crna Gora u kojoj živi dva puta više Srba nego na Kosovu i Metohiji, i gdje je udio Srba u ukupnom stanovništvu veći za četiri puta”, poručio je Selaković u izjavi za Borbu.

On kaže da je u obavezi da reaguje kao čovjek koji je prisustvovao sastanku predsjednika Republike sa vladikama i članovima Svetog arhijerejskog Sabora i kao neko ko je predsjednikov blizak saradnik navodeći da ne pamti da je ikada pročitao brutalnije i veće laži objavljene o jednom događaju čiji je bio svjedok, a kome, kako navodi, može da posvjedoči još oko 50 ljudi koji su bili prisutni.

Prema Selakovićevim riječima, u tom tekstu gotovo da ne postoji nijedan jedini pasus, nijedna rečenica, u kojoj nema laži, u kojoj nema neistine.

“A istina je potpuno suprotna od onoga što je u tom tekstu navedeno. Istina je da je predsjednik Vučić došao da razgovara sa vladikama naše crkve i patrijarhom, da je nekoliko najmanje pet puta u toku toga sastanka rekao da je došao ne da bilo šta traži, već naprotiv da odgovara na njihova pitanja, da razmjenjuje argumente i govori o poziciji naše države po pitanju najvažnijeg državnog pitanja, a to je Kosovo i Metohija”, ukazao je Selaković.

On napominje da vladike nijesu bile jedinstvene u svom stavu i da su nastupali sa drugačijim pitanjima, sa drugačijim stavovima, ali, kako kaže, “daleko od toga da je tu bilo gluposti koje su pomenute, kao što je mahanje nekim papirima iz tajnih, odnosno službi bezbjednosti, da je tu bilo povišavanja tona ili prozivki po onim osnovama koje su navedene u ovom tekstu”.

Selaković objašnjava da je istina da je predsjednik Vučić od papira izvadio Rezoluciju 1244 i pravilno je citirao, jer se pokazalo da oni koji su je citirali nijesu u njenu sadržinu upućeni ili vjerovatno nisu ni pročitali.

Takođe, kako navodi, predsjednik Vučić od papira vadio je i Briselski sporazum, jer je neko od prisutnih rekao da je Briselskim sporazumom ukinuta svaka srpska škola, svaka ambulanta, ili svaki vrtić na Kosovu južno od Ibra.

“To je potpuno netačno pa ih je argumentima, onim što piše u Briselskom sporazumu uvjeravao u potpuno suprotno, kao i izveštajem o tome koliko je država Srbija od 2014. godine kada je Vučić postao predsjednik Vlade ulagala i koliko ulaže u Kosovo i Metohiju, a u cilju da održi na KIM i naš narod i našu crkvu i na određeni način preko njih i prisustvo naše države”, prenosi Selaković.

On ističe da je sve ostalo što je rečeno u ovom tekstu pisano očigledno sa ciljem da svađa srpsku državu i srpsku crkvu, da sije razdor među onima koji treba da budu jedinstveni kada se borimo protiv onoga teškog bremena koje je naslijeđeno iz prošlosti.

“A najžalosnije je što ovakvi tekstovi upravo dolaze od Đilasa i Đilasovog kuma, onih koji bi da iskoriste i srpsku crkvu u obračunu sa politikom koja im je oduzela ogromne privilegije, koja im je onemogućila da na vlasti stiču po 500 miliona evra prometa svojih firmi dok obavljaju visoke državne funkcije i da na takav način pune svoje džepove, lično se bogate, apsolutno ne mareći ni za interese naroda ni za interese države”, ocenio je Selaković.

On je rekao i da upravo zbog takvih ljudi, koji su na takav način zloupotrebljavali i državu, koji na ovakav način žele da zloupotrebaljavaju i crkvu “imamo dodatne motive da se borimo za Srbiju u kojoj ćemo se baviti i njenom privredom, u kojoj ćemo se baviti standardom naših građana, u kojoj ćemo se baviti boljim položajem naše države i u regionu i u inostranstu, kako bismo najteža pitanja i najteže probleme rješavali na najbolji mogući način”.

“Vijesti” su objavile tekst pozivajući se na neimenovane izvore prema kojem je na Saboru preovlađivala svađa između Aleksandra Vučića i mitropolita Amfilohija, optužbe uz navodno “mahanje” podacima tajnih službi koji kompromituju pojedine vladike.

1 Comment
  1. Posteno komentariše

    Dobro Vijesti malko glume Kurir, Informera
    Telegraf..Alo…i dr. Srpski listovi u BG o CG i Crnogorci ma mada im to ne povećava rejting i ne znam za koga. A da je tamo bilo med i mlijeko ne bih rekao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.