Nikodijević: Sledeće nedelje će se birati gradonačelnik Beograda i Gradsko vijeće

0

Novi stari predsjednik Skupštine grada beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će već sledeće nedelje biti sjednica gradskog parlamenta na kojoj će se birati gradonačelnik Beograda i Gradsko vijeće.

Takođe, odmah potom i sjednica na kojoj će se odlučivati o budžetu grada Beograda za 2024. godinu.

Nikodijević je novinarima rekao da Skupštinu grada u narednom periodu čeka buran period u kome će morati da radi ubrzanim tempom kako bi nadoknadila sve ono što je propušteno prethodnih mjeseci kada je bio Privremeni organ.

On je istakao da je dobro što je danas konstituisana Skupština grada, pošto je Beograd još od oktobra mjeseca prošle godine imao Privremeni organ i bio u nekom privremenom stanju.

„S obzirom na to da nam ne omogućava da posle 1. jula imamo privremeno finansiranje, a kako se radi o zaista velikom gradu sa velikim brojem službi, mi ne bismo mogli koristiti naše finansiranje prije 1. jula, tako da ćemo morati da ubrzamo donošenje budžeta za 2024. godinu“, rekao je Nikodijević.

On je zahvalio odbornicima što su mu omogućili da i četvrti put uzastopno bude predsjednik Skupštine grada i dodao da je to logičan slijed događaja i uspjeha na izborima 2. juna.

„Drago mi što su građani prepoznali program koji smo im ponudili i što su podržali rezultate našeg rada u petom periodu. Ovaj rezultat nas prije svega obavezuje da budemo u službi građana u naredne četiri godine i da sprovedemo onaj program koji smo im u izbornoj kampanji obećali“, poručio je Nikodijević.

On je ponovio da je suština njihove izborne kampanje bio Beograd 2027. godine, da to znači ogroman broj projekata u našem glavnom gradu koji će promijeniti krvnu sliku grada Beograda.

Kako je naveo, aktuelna vlast je počela izgradnju Beogradskog metroa, dva nova mosta, novi izložbeni prostor, nacionalni stadion, Srbija je domaćin EXPO 2027. godine, a žele da rade i dva tunela kako bi ubrzali saobraćaj i dalji razvoj Beogradskog voza.

„To su ogromni projekti za ovaj grad koji traže ogromna finansijska sredstva i traže mnogo stručnih ljudi koji će te projekte moći da sprovedu. Zato vam kažem, mislim da ćemo sad morati da ubrzamo tempo rada u Skupštini Grada Beograda“, poručio je Nikodijević.

Dodao je da će u toku dana već zakazati sjednicu za izbor gradonačelnika, a da će se potruditi da sledeće nedelje usvoje i budžet Grada Beograda.

Nikodijević je pozvao sve odbornike koji su napustili sednicu da se vrate u Skupštinu.

„Mislim da je najbolje da razlike u mišljenjima sučeljimo u institucijama Grada i Skupštini Grada Beograda. Naravno da ne možemo svi da razmišljamo isto, ne možemo svi da podržavamo istu politiku, jer je tako da nismo svi iste stranke. Ali te razlike u našim mišljenjima su jedan dodatni kvalitet u radu ovog gradskog parlamenta i one nas čine boljim i čine da donosimo bolje i kvalitetnije odluke“, rekao je Nikodijević.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.