Mladen Mikijelj

Niko i dalje ne odgovara: Ko je uoči 30. avgusta slao oružje u kasarnu Masline iz Brezovika i šta je bila njegova namjena? (VIDEO)

5

Kako je prethodnih dana aktuelizovana priča o „četničkim majkama“ i o tome ko će se kriti u mišje rupe a ko će preko granice – trbuhom za kruhom, a što proizilazi iz objavljenih prepiski između bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice ali i sutkinja Suzane Mugoše i Milenke Žižić, u javnosti Crne Gore su se obnovili animoziteti koji su trajali tokom 2020. i 2021. godine.

Tada su, podsjećamo, zbog litija koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva, brojni ekstremistički faktori u Crnoj Gori prijetili srpskom narodu, ali i ostalima koji učestvuju na litijama, protjerivanjem, traktorijadom i poznatom krilaticom „Srbe na vrbe“ o čemu nećemo detaljisati.

S tim u vezi, pored aktuelizacije teme oko prepiski interesantno je pogledati i da li je prethodna vlast pripremala neke ozbiljnije akcije u cilju realizacije pomenutih protjerivanja. Zato BORBA podsjeća na slučaj prenošenja oružja i municije iz skladišta u Brezoviku u kasarni Masline, a što su 2020. godine na press konferenciji objavili lideri nekadašnjeg Demokratskog fronta.

„U 9 časova major Dragan Rašković iz skladišta u Brezoviku, po naređenju komandanta kasarne pukovnika Dragana Dulovića u kasarni Masline dostavio 30 automatskih pušaka M70, sa 5 040 metaka u 4 sanduka, 3.780 metaka 7,62 u tri sanduka i 7.560 metaka u 6 sanduka. Istoga dana 20 pušaka uzima ANB, zajedno sa sanducima municije, a 10 automatskih pušaka preuzima Generalštab. Evo je jedna od fotografija gdje se vidi da su sanduci otvoreni tj. da je dijeljena municija“, rekao je jedan od lidera nekadašnjeg DF-a Milan Knežević.

Sumnjaju da se oružje nalazi kod ljudi koje je, kako kažu, kontrolisao ANB, a da iza svega stoji krilo DPS-a, koje je, po njima, bilo spremno da brani izbornu krađu.

„Ključno pitanje je – ko je naredio ovim starješinama da trebuju ovo oružje, ko je naredio? Ovo je akt terorizma, i ovo moramo izvesti do kraja“, zaključio je jedan od lidera ex DF-a Nebojša Medojević.

Bivši ministar odbrane iz redova DPS-a Predrag Bošković oglasio se povodom ovog pressa i kazao da je DPS izgleda pokušao državni udar protiv samih sebe ali da su odustali kada je opozicija pobijedila.

“Ovo je i za ovu današnju vlast previše maštovito”, napisao je Bošković na Twitter-u.

Jesu li prijetnje Duška Markovića bile i pripremane sa nivoa države? Marković uoči izbora: Otvorićemo granice i vratićemo ih njihovim kućama odakle su došli

Bivši premijer Crne Gore Duško Marković uoči jedne od radnih posjeta Cetinju a u jeku predizborne kampanje Demokratske partije socijalista čiji je bio nosilac, kazao je da će 30. avgusta buduće pobjedničke snage pokazati svu rogobadnost svoje politike.

„Da će pokazati sav politički primitivizam, i građanski i politički. Ali vas uvjeravam da su institucije već danas spremne. Da institucije bezbjednosne znaju šta rade i na šta su sve spremni i da ćemo im 30. avgusta, ukoliko se na to odluče, odgovoriti žestoko. Nakon prebrojanih glasova konstatovaćemo ubjedljivu pobjedu Crne Gore, ne nas pojedinačno, a nakon toga u Crnoj Gori za njih nikad više neće biti isto“, kazao je Marković.

Dodao je i da će je morati poštovati ako neće da je vole.

„SPC i njeni sveštenici će se vratiti u manastire i crkve. Neće ih biti više u političkih poukama. Neće ih biti za mikrofonom gdje proklinju naše očeve, naše đedove i našu djecu“, podvukao je Marković dva dana uoči izbora.

Tvrdi i da to važi i za Amfilohija i za Backovića.

„Oni koji proklinju Crnu Goru, otvorićemo im granice. Vratićemo ih njihovim kućama odakle su došli. Neka svoju zemlju uređuju na takav način a Crnu Goru će prepustiti nama koji je poštujemo“, kazao je tada Marković.

5 Comments
 1. AP762 komentariše

  E da su samo puške iz Brezovica dijeljene dobro bi bilo. Treba se malo pogledati i po drugim jedinicama koje su davale puške I da se ispita ko je bio glavni za to, a to se zna, ko je komandovao i ko je koordinirao sa štabovima DPD i dgje su se nalazili pripadnici specijalne čete iz Danilovgrada sa dugim ciljevima i zašta su bili spremni da ih upotrebe.

 2. Mali Dzan Midzan komentariše

  E lijepo ste je poštovali , bagro ubica, lopova i narkodilera.
  Sve ste opljačkali što nije za nebo zakačeno,kopiladi Mošina.
  Treba vas sve poćerati u Spuž i u Bijelo Polje u zatvor.

 3. znamteznasme komentariše

  da je Pedja čojek ka što nije ućutio bi i pokrio se ušima no to je njegov obraz a i njegov kao i njegovih poltrona iz vojske.
  No nije Pedja problem, on je politička prošlost. Problem su njegova ,,karijerna djeca,, bivši Srbi. Redovno mu podnose raporte V.B. V.M. H.DJ. M.V. Vukadin………… redom svi koji su dobili unapredjenja u njegovo vrijeme.

 4. Q komentariše

  Dok se ne donese zakon da zaposleni u pravosuđu,policiji i vojsci ne smiju da se bave politikom dok su radno angažovani nema ovdje sreće.SDT vam je vojnik DPS-a i sve će uraditi da zastiti vrh piramide kao sto je štitio Katnić i svi ostali.

 5. BanananaBalkanu komentariše

  Da li će sadašnji ministar (tražio da vodi taj resor) išta da preduzme, ili će, kao predhonik i predhodnica prethodnika praviti se neznaven u ovom i mnogim drugim slučajevima u tom resoru??

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.