Mladen Mikijelj

Nikčević: Front je tražio da se uhapsi Milo lopov, ali je neko birao da mudro tada ćuti!

19

piše: Želidrag Nikčević

U psihoanalizi, dragi prijatelji, postoji tzv. „prodor u realno“ – kao verbalni skandal koji neočekivano mijenja društvenu mentalnost, iz temelja. To znači otprilike: reći ono što svi znaju, ali se ne usuđuju da izuste.

Kad se taj prodor ipak dogodi, kad neko prosto objelodani ono što stidljivo visi u totalitarnom vazduhu, većina kulturnih posmatrača veoma je usplahirena. Ah, kako je to grubo i nepristojno, moglo se to i drukčije formulisati! Oni se našli pametni, a mi smo, jelte, budale i kukavice.

Pa jeste, gospodo, nažalost, tu ste vrlo blizu istine.
Da mnogo ne zaobilazim, evo na šta mislim, najkonkretnije.

Kad su prije nekoliko godina svi poslanici Demokratskog fronta u tzv. visokom domu ustali i počeli da skandiraju „Milo lopove!“, čuo sam mnogo kritika. Čistunci su imali ozbiljne primjedbe na Mandića i kompaniju. Ne može to tako, glupo je, uvredljivo. Opet se reklamiraju i blamiraju. Šta će se time postići? Bravo kreteni.

(Samo da napomenem, prije toga, a evo i posle toga, Đukanović je za mnoge „ipak predsjednik“. Što bi se reklo: „Uvaženi gospodine Hitler, dozvolite da se obratimo!“ )

Tvrdio sam i tada, a sad sam potpuno siguran (čak i Milo Lompar mi je dao za pravo) da je to bio onaj presudni simbolički trenutak – prodor u realno – posle kojeg se sve mijenja, i sve postaje manje-više normalno.

Vidim, mala je Crna Gora, odsvud stiješnjena: isti oni koji su se podsmijavali horskom skandiranju Demokratskog fronta danas vrlo hrabro istupaju sa zahtjevom: Uhapsite lopova!

Sačekali malo da poslanici Fronta i njihove porodice prošetaju kroz Milove tamnice, dočekali da diktator izgubi izbore, i evo ih u prvim redovima. Znali smo mi to oduvijek! Uhapsite lopova, naravno, ali je i ovaj Front svima dozlogrdio!

Znam i zašto vam je dozlogrdio. Zato što Front nije birao riječi kad ste vi birali mudro ćutanje, i zato što Front svjedoči zašto su kukavice prestale da budu kukavice.

19 Comments
 1. MajorLackovski komentariše

  VLADA ILI DA HAPSI GOVNA DEPEESOVSKA ILI OSTAVKU DA PODNESE!! MEDO JE SVE U PRAVU !! I ZELIDRAG TAKODJE

  1. Rade komentariše

   Evo sada će vjerovatno novi izbori,pa hapsite koga god hoćete, ali bojim se da nećete biti u prilici, jer će cenzus za vas biti teško dostižan. Najbolje se snalazite kao opozicija DPS- u, ali treba ući u parlament.

   1. Pushi ga,Mirna! komentariše

    Popushi ga Rade.
    I ti i svi dukljani evivaši.
    Nema vas na sledece izbore.

 2. Darko komentariše

  Mrs stoko krezuba
  Splacine

  1. Kontra revolucija komentariše

   Darko, baš o takvima on i prica !.
   Kad se pendrecilo po bubrezima ti si cutao a sad lajes po portalima kao neka uvazena prosti**tka !.
   Ti si sigurno Ustaša !.
   I oni su samo jaki protiv staraca i dece u kolonama !.

  2. Felacio MNE komentariše

   E shipu racq druže Darko,komunjarsko kopile.

 3. Hermes komentariše

  Kako da ga uhapsi kad još ne kontroliše policiju a on ima imunitet? Ovo je samo zlonamerno mudrovanje onih koji su se nadali fotelji.

  1. Kontra revolucija komentariše

   Pa prvo se dobiju SAJovci pod kontrolom !.
   Uz dogovor o povušici plate ili nehapšenjem na odredjeno vreme ili se komandna struktura razreši i dovedu se casni na vodecim polozajima, pa se onda to lepo uradi i u policiji i polako u vojsci !.
   4 meseca su bili dovoljno vremena !.
   Umesto da se trckaralo po ambasadama trebalo je trcati i pregovarati sa silom u drzavi !.
   Sigurno nece americka ambasada da šalje marince da hapse Mila i ostalu bagru !.
   Ova nova vlada je naivna, naivnije ne moze biti !.
   Krivokapic, Abazovic i URA pudlice su diktatorskoj vladi još i cvece doneli !.
   Protiv hijena moraš imati lavove a ne pudlice !.

   1. Ksilofon komentariše

    Četiri mjeseca bi bila dovoljna da Medo, Manda i Milan nisu sabotirali na svakom koraku i kršili svako obećanje da će da podrže vladu.

 4. LipaLipa komentariše

  … Nikcevicu kuco, … imao si potencijala, …ako se dobro sjecam, … sad olupani zvucnik fronta, … kad cujem da front nesto oce, ,,, znam, spin, prsla stvar, … pusti ljude, ciji je to posao da rade, … znaju ono to mnogo bolje nego ti i front, … trebaju neke smjene, postavljenja, … tuzilac, sudovi, … pa sodjenje, odbrana i posljedni dani, … ne muti bistri potok (Vlada), … kukavice, … nek se vide dje su bile kad je ovo pocinjalo, … aj’ zdravo, moralo se, …

  1. Lud zbunjen normalan komentariše

   Dosadan si lipa moja! Ovi znaju taman koliko i ti! Pola ih je ubaceno iz bivseg rezima, a to znaci da ih pola pravi opstrukciju kao npr Injac u slucaju Miljana Perovica. Pored tih pola nisam siguran ni premijer da ce da krene na grand klan kad mu je prijatelj jedan od kljucnih ljudi u klanu… Zet mu se igra ekonomije u CG! Dize tajne kredite, gasi MA, pali MA… sto ako zet sjutra ne bude zet? Raspast ce ss Vlada? 🤣🤣🤣

 5. Dragan komentariše

  Nikčeviću, jel ono na IN4S tvoj naslov?!?

 6. Ivi komentariše

  O kako je ovaj sa IN 4s.gurao eksperte. Sad kad ih svi zafrkavaju okrenuo se na novi tanjir. Ti u DF nećeš više nikad.

 7. Boka di Cataro komentariše

  Okle ima neko vrijeme iskoči ovaj Nikčević. Đe se đede 15 godina.

 8. Ivi komentariše

  Čeka da mu baci Daka, tajkun.

 9. Bodiroga komentariše

  želidraže mali vraže, u šupku te mandićevom traže..

 10. Q komentariše

  U zemlji u kojoj je sovinizam drzavna religija postao zahvaljujuci jednom covjeku koji i dalje vlada DF je veci neprijatelj od DPS-i za URA i za Demokrate koji su izasli iz krila americke ambasadorke i to je glavni uzrok svega ako se jos doda Krivokapic koji je uvaljen DF-u kao kukavicje jaje.Pa pogledajte budalastine ministra inostranih poslova kojeg je Krivokapic postavio, nema razlike izmedju njega i Darmanovica.Ma sve je ovo za gadjenje i ko moze nek bjezi odavde glavom bez obzira jer i pislije Mila Milo.

 11. Darko komentariše

  A dje si Zeki stara prdaro !!! Kako su te izveli da lajes !!!
  Govno , mislio sym da si krepa odavno a ono ti se pritajio !!!

  1. Felacio MNE komentariše

   Darko,ajde shipu racq!
   Je li ti rečeno već.
   E shipu racq tuti evivaši.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.