Nikako da počne suđenje za ubistvo u Budvi: Traže izuzeće tužioca Čađenovića

0

Advokat Vasilija Rafailovića, prvooptuženog za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića, zatražio je izeuzeće specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića zbog, kako tvrdi, okolnosti koje upućiju na to da je nepristrasno vodio istragu u ovom postupku.
Advokat Dragan Mitrić je naveo i da je povrijeđeno pravo prvooptuženog jer njemu, kao njegovom zastupniku, tužilac nije dostavio nalog o sprovođenju istrage. Dodaje da tako nije ni znao broj ovog predmeta i da su u tužilaštvu saslušavani svjedoci bez njegovog pozivanja.
Zbog toga je sutkinja Višeg podgoričkog suda Biljana Uskoković prekinula današnji glavni pretres. Ovo je treći put da se odlaže početak glavnog pretresa u ovom predmetu.
U ovom postupku sudi se državljanima Bosne Miljanu Bulatoviću (34) i Vladimiru Šmanji ( 35), Budvaninu Ratku Vušoviću (26) i Vasiliju Rafailoviću (38) i Bjelopoljcu Ivanu Cicmilu (26), koji su optuženi za stvaranje Kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.
Pomenuta lica, prema navodima Tužilaštva, povezana su sa ubistvom Borete i Zečevića.
Rafailović, Vušović i Cicmil su u bjekstvu i njima se sudi u odsustvu. Za njima je raspisana potjernica.
Optužnicom specijalnog tužioca Saše Čađenovića, Rafailović i Vušović se terete da su 7. decembra 2016. sa umišljajem ubili Boretu i Zečevića, i teško ranili Iva Stanišića.
Prema navodima optužnice, Rafailović je direktni izvršilac, a Vušović je označen kao saučesnik jer je upravljao motorom sa kojeg je Rafailović pucao.
Prema podacima istrage i Specijalnog tužilaštva, Rafailović je s automatskom puškom bio na mjesto suvozača, a Vušović je upravljao motorom. Kako se dalje tvrdi, oni su se odvezli u naselje Bečići ispred lokala Trofej.
Dalje se navodi da je Rafailović iz automatske puške ispalio najmanje 14 metaka u pravcu Borete, Zečevića i Stanišića, koji su se nalazili na terasi pomenutog lokala.
On je tako ubio Boretu i Zečevića, a Stanišiću je nanio tešku tjelesnu povredu.
Boreta i Zečević stradali su 7. decembra prošle godine u bašti lokala ,,Trofej“ u Bečićima, kada su ubice iz automatske puške nasumice pucale u goste lokala. Tada je ranjen Stanišić.
Ubijeni Boreta je brat od strica osuđenika Saše Borete, koji izdržava kaznu zatvora od 30 godina za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.
Pokojni Boreta bio je oženjen sestričnom Gorana Đuričkovića, koji je ubijen u oktobru 2015. godine ispred svog lokala u Budvi ,,Old fišerman“.
On je stradao u sukobu koji je kako se sumnja povezan sa nestankom 200 kilograma kokaina u španskoj luci Valensija.
(cdm.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.