Nije samo Petar Ivanović supermen u DPS-u: Tarzan Milošević dočekao Novu godinu u tri države istovremeno!

5

Petar Ivanović nije jedini ministar poljoprivrede sa natprirodnim moćima koje je demonstrirao boravkom na sedam destinacija istog dana i to naplatio sa isto toliko dnevnica.

Istovremena službena putovanja na nekoliko lokacija patentirao je njegov prethodnik Tarzan Milošević koji je resor poljoprivrede i ruralnog razvoja vodio od od 2010. do 2012. godine, u Vladi Igora Lukšića. I to dva puta- jednom tokom  30.11.2011. godine kada je boravio u tri različite države i drugog puta 05.09.2012. godine kada je tokom istog dana službeno bio prisutan u četiri zemlje.

U analitičkim karticama za 2011. i 2012. godinu preuzetim sa  sajta ministarstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede jasno se vidi da je Milošević u dva navrata o trošku građana istog dana boravio u nekoliko država.

Milošević je prvi put o trošku javnih obveznika dočekao Novu 2012. godinu istovremno u Sloveniji, Makedoniji i Tel Avivu. Za Tarzanovo prisustvo novogodišnjim programima na navedenim mjestima iz budžeta je izdvojeno 1.559,59 evra, od čega je trošak za Sloveniju iznosio čak 1.117,09 evra. Istog dana njegov boravak u Makedoniji plaćen je 249 evra, dok je najjeftiniji ispao boravak u Izraelu 193,50 evra. Zanimljivo je da je put u obližnjoj Sloveniji više nego petostruko skuplji od putovanja u Izrael.

Drugi manevar trenutno opozvanog ambasadora Crne Gore u Srbiji dogodio se 05.09.2012. godine. Tada je Milošević istog dana bio u četiri države-Belgiji, Makedoniji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Ova jednodnevna  ekskurzija plaćena je sa 1.393,45 evra. Kao što se može vidjeti u analitičkoj kartici za 2012. godinu put u Sloveniji i BIH subvencionisan je sa 674,45, u Makedoniji 65, a Belgiji 654 evra.

Ako je za utjehu Petru Ivanoviću, njegov rekord od sedam posjećenih dražava u istom danu ostaje nedostižan, mada se i Miloševićeva dva učinka moraju cijeniti.

Troškovi za Sloveniju i Makedoniju poskupljeli za nekoliko mjeseci

Ministarstvo poljoprivrede Crne Gore platilo je boravak Tarzana Miloševića pretposlednjeh dana 2011. godine u Makedoniji 249 evra, dok je devet mjeseci kasnije za putne troškove u istoj zemlji isplaćeno svega 65 evra. A šta tek reći za troškove boravka u Sloveniji koji su 30. decembra 2011. iznosili 1.117,09 evra, a 5. septembra naredne godine zajedno sa BIH 674,45 evra-skoro duplo manje. Razliku u vrijednosti ovih troškova, pod preduslovom da je zaista boravio u tim zemljama, je vjerovatno činio novogodišnji program.

 

Za boravak u Srbiji primio dvije dnevnice, umjesto jedne

Tarzan Milošević je boravio u Srbiji 08.06.2012. za šta je primio dvije subvencije, umjesto jedne. Naime, on je tog dana primio dvije nadoknade- za boravak u Srbiji, a drugu za posjetu Novom Sadu. Po Miloševiću izgleda da Novi Sad ne pripada Srbiji, nego nekoj zasebnoj državi pa prima zaseban dodatak. Interesantno da je put za Novi Sad koštao 809,14, a za Srbiju 134 evra.

 

5 Comments
 1. micki komentariše

  Placaj narode Crne Gore.Ovi su definitivno izgubili kompas .

  13
  1. Niksic hrabri komentariše

   Krivokapicu izdajnice, PODRSKA ZA JEDINE BORCE ZA OVAJ NAROD U CG- DF I NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA

 2. Dragan komentariše

  Glupost. Pq vidi se i neki Vujacic u istom danu obisao 5 zemlji. Vidi sw i datum, 30.12. Kraj godine pa se ispalti sve na gomilu. Ne zamajavajte narod. Korupcije je bilo ali prave, a ne ovo!!!!

 3. Ivi komentariše

  Aj ne mlatite. Milivoje je tu da sve povuče.

 4. Dragan komentariše

  Proverite koliko je koštala obilaznica oko Bijeiog Polja. Tu ima lopovluka i osnova za tužilaštvo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.