Nije mu udovoljeno da se finale poništi: Bokan napustio sjednicu ABA lige

0

Bura u Banjaluci, održana je dugoočekivana Skupština ABA lige koja je trajala preko šest sati, a Sportski žurnal donosi informacije sa lica mesta.

“Posle šest sati vijećanja i oštre diskusije završena je Skupština. Za sad se zna da je dogovoreno da se pooštre svi članovi disciplinskog pravilnika kako bi se izbjegle situacije iz ovogodšnje finalne serije. Stav većine je bio da sve kazne budu oštrije, a po potrebi i rigorozne. Predsjednik Igor Dodik je saopštio da nije izglasano produženje mandata direktorima – Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi, kao i da je će njihove naslednike predložiti agencija, ali nije naznačio da li je rineč o sponzoru „MYD” ili nekoj drugoj”, piše Sportski žurnal.

Vrlo sporo su se rješavala pitanja na Skupštini ABA lige, Budućnost je tražila da se ponovi finalna serija, a onda je Dragan Bokan napustio Skupštinu prije kraja.

Prije toga, Nebojša Čović i Dragan Bokan kažnjeni su sa po 10.000 evra. Dakle, direktorima nije izglasano povjerenje, a Olimpijakos i Panatinaikos kao teme odloženi za sledeći sastanak.

A onda i informacija – nema proširenja lige! Barem za sada…

“Inače stav je da se liga ne proširuje, što znači da će Olimpija igrati u ABA 2 sledeće sezone, odnosno da neće biti mjesta za Olimpijakos i Panatinaikos. Dodik je naglasio da akti lige ne dozvoljavaju učešće grčkih prvoligaša, ali i da oni nisu poslali potpunu dokumentaciju, ali da je dogovoreno da njihovi predstavnici dođu na sledeći sastanak pa da se onda razmatra i ova tema”, piše Žurnal.

Novi sastanak Skupštine ABA trebalo bi da se održi već u toku sledeće nedelje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.