Ni Srbija ni Crna Gora: Švajcarskoj specijalna pozivnica za Svjetsko prvenstvo

0

Još nije zvanično potvrđeno, ali IHF je odlučio da specijalnu pozivnicu uruči Švajcarskoj.

Tu informaciju objavio je Portal RTCG, čime je ugašena i posljednja nada da će rukometaši Crne Gore nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2025. godine.

Podsjetimo, Rukometni savez Crne Gore je zvanično tražio vajld-kard, potom je i Evropska rukometna federacija (EHF) u pismu dostavljenom IHF-u navela da je Crna Gora na osnovu plasmana sa EHF Euro 2024 prva na listi zamjena, nakon čega su bile Švajcarska, Srbija, Gruzija i Farska Ostrva, ali je na kraju ipak poziv uručen reprezentaciji u kojoj se i nalazi sjedište IHF-a.

Kako je Portal RTCG naveo, u „finalu“ izbora su pored Švajcaraca bile i reprezentacije Saudijske Arabije i Kine.

Ekonomski aspekt i mogućnost prodaje TV prava je ovog puta presudan da specijalnu pozivnicu dobije Švajcarska koja je u dvomeču baraža eliminisana od Slovenije.

Crna Gora koja je izgubila oba meča od Italije će tako propustiti planetarnu smotru koja će januara naredne godine biti održana u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

Veliki je to udarac za crnogorski rukomet.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice  50 + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.