Ni Prohaska nije mogao sa Pereirom

0

Brazilac Aleks Pereira (11-2) ostao je prvak poluteške kategorije (92,986 kg) u najjačem šampionatu svijeta u dominantnom stilu. Nije druga runda glavnog okršaja na UFC 303 u Las Vegasu počela valjano, a popularni Poatan je oborio Čeha Jiržija Prohasku (30-5-1) kružnim udarcem nogom u glavu.

Podsjetnik, za događaj u nedelju ujutru (po centralnoevropskom vremenu) u „bazi“ organizacije Dejne Vajta u glavnoj borbi je trebalo da učestvuju Amerkanac Majkl Čendler i Konor Mekgregor, nekadašnji prvak u pero i lakoj kategoriji.

Istrošeni Irac se povukao iz borbe, a Brazilac i Čeh ponovo su pokazali neustrašivost željom za učešćem na ovoj reviji. Obojica su 13. aprila slavili na UFC 300, a Prohaska je tada, na istom mjestu, savladao Srbina rođenog u Beču, Aleksandra Rakića (14-4) prekidom u drugoj rundi.

Pereiri, čiji skor u kik boksu iznosi 33 pobjede (21 KO) i sedam poraza, je ovo bila druga odbrana titule u ovoj diviziji. Šampionski pojas u poluteškoj kategoriji osvojio je 11. novembra prošle godine, kad je takođe nokautirao Prohasku. Prvi put je bio na ispitu za pojas prošlog aprila, kad je ekspresno nokautirao Amerikanca Džamala Hila (12-2-0-1), takođe bivšeg šampiona.

Utisak je da strašnom Brazilcu nema ko da stane na put, a da može da skine kilažu ispod 93. Logični Pereirin iskorak bio bi prelazak u tešku kategoriju, što je i najavio u intervjuu poslije borbe.

Mislim da mi je to budućnost. To sam rekao i prošli put ovdje, ali djeluje da organizacija nije pokazala previše interesovanja. Ipak, još sam tu, dostupan, pa vjerujem da će se to dogoditi. Mislim da se i publika mnogo pita, to su ljudi koji sve ovo plaćaju. Ako je to nešto što oni žele, mislim da je neizbježno“, ocijenio je 193 cm visoki 36-godišnjak.

Ukoliko bi se domogao i pojasa u konkurenciji do 120,202 kg, Poatan bi postao prvi čovek u istoriji UFC koji je pokorio tri divizije. Brazilac je svojevremeno osvojio titulu u srednjoj (83,915 kg) antologijskim trijumfom nad Novozelanđaninom nigerijskih korena Izraelom Adesanjom.

Očekivano, Pereira je za ovaj spektakularni nokaut inkasirao dodatnih 50.000 dolara. Istom svotom, iz glavnog programa nagrađena je još samo Amerikanka Mejsi Čiason koja nije poštedjela Brazilku Majru Bueno Silvu. Iz preliminarnog programa, premije su osvojili Džo Pajfer i Pejton Talbot, kao i Andre Fili i Kab Svonson u ulozi najboljeg para večeri.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.