Nevjerovatno poštovanje i uvažavanje Roberta Kenedija Mlađeg: Vučić opravdano strahuje od američkog rata sa Rusijom zbog Ukrajine, i ja želim kao i on da znam gdje su odrasli u sobi!

0

Nezavisni kandidat za predsjednika SAD Robert Kenedi Mlađi podijelio je, na društvenoj mreži Iks, dio intervjua predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u kome se govori o sukobu u Ukrajini.

– Predsjednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine. Plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gdje su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam – naveo je Kenedi na Iksu, uz snimak Vučićevog razgovora za švajcarski list „Veltvohe“.

Prema riječima Kenedija, cio svijet je „talac proksi rata“ koji se vodi protiv Rusije, a većina Amerikanaca i ne sumnja zašto su Sjedinjene Države umiješane u sukob.

– Pozivam na mirovne pregovore sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je ovo želio. I mi to treba da želimo – napisao je Kenedi Mlađi.

Šta je Vučić rekao o Ukrajini

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o situaciji u Ukrajini, naveo je da Zapad želi pobjedu u Ukrajini kao i Rusija, ali da on želi da vidi mir.

– Kada želite mir, onda možete lako sagledati probleme, a kada imate narativ i retoriku koji svakodnevno pogoršavaju situaciju, onda je sve drugačije – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je upozorio da smo, ako velike sile ne urade ništa u kratkom vremenskom roku, pred pravom katastrofom.

Istakao je da situaciju čini još komplikovanijom to što svi govore samo o ratu, a niko o miru i dodao da mu se čini da je mir danas zabranjena riječ.

– Kažu da moraju da pobijede da bi obezbijedili mir u budućnosti, niko ne govori o miru i pregovorima – rekao je Vučić i dodao da je neophodno imati i drugu stranu za stolom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.