Neuručeno svako četvrto poresko rješenje: U Tuzima najavili prinudnu naplatu poreza

0

Od 5.266 rješenja za porez na nepokretnosti u 2023. godini za fizička lica i 58 rješenja za pravna lica neuručenih je ostalo 1.437. Kako je kazao Driton Đokaj, sekretar za finansije Opštine Tuzi, pravnim licima su dostavljena sva poreska rješenja.

– Razlozi za neuručena rješenja su razni, pogrešne adrese nepokretnosti u bazi Katastra, ljudi žive u inostranstvu, preminula lica… Svi vlasnici nepokretnosti na teritoriji Opštine Tuzi, su obaviješteni da će Sekretarijat za finansije Opštine Tuzi, na osnovu Zakona o upravnom postupku, i shodno Odluci o organizaciji i načinu rada lokalne uprave izvršiti dostavljanje javnim obavještenjem, svih neuručenih rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti za 2023. godinu. Obavještenje se stavlja na oglasnoj tabli, internet stranici, društvebim mrežama Opštine, na lokalnoj televiziji TV Boin i na portalu euprava.me – rekao je Đokaj.

Đokaj je istakao da se uvid u obrazloženje i rješenja može izvršiti lično u službenim prostorijama Sekretarijata za finansije Opštine Tuzi, zgrada opštine ili elektronski putem web stranice www.laris.me.

– Napominjemo da će Sekretarijat za finansije Opštine Tuzi započeti proceduru prinudne naplate za fizička lica koja nijesu izmirila obaveze za porez na nepokretnosti. Što se tiče duga za pravna lica, postoji jedno privredno društvo koje nije platilo obaveze, i nad kojim je shodno Zakonu o porezu na nepokretnost pokrenuta procedura prinudne naplate – naveo je Đokaj.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.