Neshvatljiv potez Bečića i Abazovića: Pod okriljem mraka predali lokalnu listu, pet dana prije predsjedničkih izbora!

0

Pet dana pred predsjedničke izbore, Demokrate i URA su sinoć, pod okriljem noći, oko 22 časa predali izbornu listu za lokalne izbore koji se održavaju 27. maja! Ovakav politički potez, koji samo Đukanoviću odgovara u predvečerje predsjedničke trke, nije zabilježen na ovim prostorima od uvođenja višestranačja. Očigledno, razmišljajući, uskostranački, lideri te dvije partije odlučili su da svoje partijske interese stave iznad opšte narodnih, jer drugog objašnjenja nema. Kako drugačije tumačiti njihovu odluku, da makar ne sačekaju dan poslije predsjedničkih izbora, da predaju listu, koju inače, po zakonu, mogu i da predaju do kraja aprila. Već su sinoć, bukvalno krijući to od javnosti, uradili pod okriljem mraka. I sad će vjerovatno krenuti paljba da ko god njih kritikuje, taj radi za vlast. Činjenice i njihov potez od sinoć ih demantuju.
Lideri ove koalicije će morati da objasne opozicionoj javnosti, zašto su sve ovo radili, u jeku predsjedničke kampanje, pod okriljem noći, u kasnim večernjim časovima. Zar nije zajednički interes da njihov kandidat Mladen Bojanić, koga je podržala većinska opozicija, porazi Mila Đukanovića u nedelju. Ne zaboravimo da je URA predložila Bojanića, a ostali ga podržali. Ili su mladi lideri iz Demokrata i URE procijenili da im je važniji partijski interes i problemi oko kanalizacija u podgoričkim prigradskim naseljima, nego da se u nedelju porazi Đukanović. Nema racionalnog objašnjenja zašto sve ovo rade koalicioni partneri, pet dana pred predsjedničke izbore, kada je svaki glas važan. Umjesto da su u Bojanićevoj kampanji, oni već noćima bistre ko će biti na 28 mjestu, a ko na 32 na njihovoj lokalnoj listi. I kome će pripasti da bude šef za kanalizaciju, a ko će brinuti o čistoći grada, ako se uzme vlast. Pa, valjda je važnije da u nedelju izgubi Đukanović. Ili možda neki mladi ne misle tako.
I kako će sjutra, ne daj Bože objasniti opozicionim biračima koji tri decenije čekaju poraz DPS-a, ako Đukanović pobijedi u prvom krugu. Hoće li tada reći da je važnije da DPS oburdamo na Koniku, jer tamo nijesu napravili kanalizaciju, a oni će je napraviti jer imaju plan koje ulice da izbuše i prokopaju, nego da u nedelju pobijedimo Đukanovića.
Ovakvo uskostranačko sitno šićarenje, gledanje samo sopstvenog političkog interesa, možda im može donijeti mandat više. U zbiru, mandat gore ili dolje u opozicionoj preraspodjeli, neće značiti poraz DPS-a. Nažalost, ovakvim potezom Demokrata i URE, svi smo na gubitku, čak i oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.