Nerviraju vas zahtjevi za ocjenjivanje aplikacija? Evo kako da ih isključite

0

Ukoliko ste baš reijšeni da ne ocijenite aplikacije koje koristite, postoji način kako da isključite zahtjeve.

Bilo da koristite iPhone ili Android, većina aplikacija koje preuzmete na svoj uređaj će vam u jednom momentu zatražiti da ih oceijnite. Međutim, problem nastaje kada takvo ponašanje postane toliko učestalo da vam već smeta.

Naravno, zahtjev za ocjenjivanje nije nerazuman. Ocjene i recenzije pomažu developerima da isprave nedostatke u svojim aplikacijama, ali i pomažu drugim korisnicima koji žele da vide kako se ista svidjela onima koji su je već instalirali.

Ukoliko ste voljni da ostavite ocjenu i recenziju – odlično – međutim, razumijemo kako vas može „smarati“ kada se to dešava nekoliko puta na dan ili vas prekida u radu. Ipak, ukoliko odbijete da date ocjenu, vrlo je vjerovatno da će vas aplikacija u jednom momentu opet pitati da to učinite.

Srećom, u zavisnosti od uređaja koji koristite, postoji način kako da zaustavite ove zahtjeve – zauvijek ili privremeno. Evo i kako:

Kako zaustaviti zahtheve za ocjenjivanje aplikacije na iPhone telefonima

Proces zaustavljanja zahtjeva za ocjenjivanje na iPhone uređajima je veoma jednostavan, a potrebno vam je samo par klikova.

Otvorite „Settings“
Pronađite „App Store“
Isključite opciju „In-App Ratings & Reviews“

Kako zaustaviti zahteve za ocjenjivanje aplikacija na Android telefonima

Nažalost, moraćemo da vas razočaramo – Android korisnici nemaju opciju da zaustave zahtjeve za ocjenjivanje aplikacija.

Ukoliko ste vlasnik Android uređaja, preostaje vam jedino da ocijenite aplikaciju i riješite se zahteva jednom za svagda, ali i da je prevarite privremeno da ste je ocijenili. Sve što je potrebno da uradite jeste da prihvatite ocjenjivanje, a zatim da se momentalno vratite nazad u aplikaciju. Što se aplikacije tiče, vi ste svoj posao obavili, međutim, može se desiti da od vas ponovo zatraži da je ocijenite nakon ažuriranja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.