Neregularnosti na lokalnim izborima: URA se žalila OEBS-u

0

Delegacija Građanskog pokreta URA, koji su činili potpredsjendik Miloš Konatar, izvršni direktor Zoran Mikić i generalni sekretar Mileta Radovanić, na sastanku sa Karen Gainer, savjetnicom za politicka pitanja u stalnoj misiji OEBS-a u Crnoj Gori, predala je dokaze o izbornim zloupotrebama sa lokalnih izbora u Mojkovcu.
Na početku sastanka iz URA-e su naglasili da ovo nije uskostranačka borba već borba za slobodu građana i zaštitu njihovih Ustavom i zakonima zagarantovanih prava na slobodan izbor.
“Od misije OEBS-a tražimo da ne zatvaraju oči pred problemima koji ruše demokratiju u Crnoj Gori. Za URA-u kršenje prava građana Crne Gore na slobodne i fer izbore nije sitna neregularnost, već je ozbiljan problem sa kojim se moramo suočiti. Sve radnje koje URA preduzima predstavljaju borbu za slobodu građana i za njihovo pravo da se slobodno izjašnjavanju na demokratskim i fer izborima”, istakao je Konatar.
On je saopštio da se URA neće zaustaviti na ovome, već će o neregularnostima zajedno sa svim dokaznim materijalima obavijestiti Generalni sekretarijat OEBS-a u Beču.
(Vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.