Neobičan šverc: Zasvetlucao kamen sa zlatom

Neobičan šverc: Zasvetlucao kamen sa zlatom

Carinici su u saradnji sa policijom spriječili krajnje neobičan pokušaj krijumčarenja na Gradini, a i oni najiskusniji bili su iznenađeni kada je u prtljagu jednog putnika „zasvetlucao“ kamen težak 2,3 kilograma sa zlatnim česticama.

Kamen je otkriven u četvrtak kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen „audi“ njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Njemačke turskog porekla, saopštila je Uprava carina.

Na uobičajeno pitanje da li ima nešto što bi trebalo prijaviti, 47-godišnji vozač je odgovorio da sa sobom nosi samo lični prtljag.

Vrednost „svetlucavog“ kamena procenjena je na 235.000 dinara,(2200 evra).
Ubrzo je utvrđeno da to baš nije sasvim tačno, jer je u jednoj od torbi pronađen veliki kamen ispresecan kvarcnim žilama i sa jasno vidljivim česticama zlata.

Vozač nije želeo da objasni odakle mu „svjetlucavi“ kamen, ali se pretpostavlja da je riječ o kolekcionarskom primjerku, djelu „zlatne žile“, iz koga bi se eventualno naknadno moglo izdvojiti zlato.

Preliminarna vrednost ovog uzorka procijenjena je na oko 235.000 dinara (2200evra), ali da bi ona bila precizno utvrđena, kamen će morati da prođe ekspertsku analizu.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *