Nenezić: Vlada da staljinističkim metodama ne pritiska Sindikat prosvjete

0

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je medijske navode prema kojima službenici Uprave policije obilaze škole širom Crne Gore i na taj način, kako su kazali iz Sindikata prosvjete, vrše pritisak na prosvjetne radnike koji su stupili u štrajk.

„Tragom informacija koje su objavili određeni mediji o inspektorima policije koji se raspituju o odvijanju nastave, čak i ulaze u školske prostorije kako bi fotografisali prosvjetne radnike koji su stupili u štrajk, ističemo da taman kad smo pomislili da ne može niže pasti Spajićeva Vlada nas demantuje”, rekao je Nenezić.

Prema njegovim riječima, najnovije informacije pokazuju da nedostatak interesovanja premijera i njegovih saradnika, za teme koje ih ne zanimaju, za posljedicu ima to da se tajnim staljinističkim metodama vraćamo u period Informbiroa.

„Snažno osuđujemo bilo kakvu vrstu pritiska na prosvjetne radnike i apelujemo na premijera Spajića da krene da se bavi svojim poslom i riješava aktuelne probleme, bez trošenja energije na kreiranje lažnog alibija sebi”, zaključio je Nenezić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.