Nenad Popović: Kosovo je Srbija

0

Srbija ne treba nikada da prihvati i prizna nasilni akt secesije Kosova, zasnovan na zločinima nad našim narodom i treba nepokolebljivo, strpljivo i mudro, na svakom mjestu da tvrdimo ono što svaki Srbin od pamtivijeka zna, Kosovo je Srbija, poručio je Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

U saopštenju povodom sedamnaest godina od organizovanog pogroma srpskog naroda na Kosovu i Metohiji Popović konstatuje da su ubistva, nasilje, rušenje i skrnavljenje hramova Srpske pravoslavne crkve koju su, kako kaže, mržnjom i okrutnošću izvršili šiptarski separatisti i teroristi, imala samo jedan cilj: etnički čisto albansko Kosovo i pripremu za nasilni, protivustavni akt otcepljenja.

„Svima je jasno da je Martovski pogrom iz 2004. godine tijesno povezan sa protivustavnim i protivpravnim proglašenjem lažne države Kosovo“, napominje ministar.
Kako kaže, srpski narod i srpska država su iz ovog stradanja izvukli jasne pouke i danas vode politiku rukovodeći se njima. A to su:

„Prva je da ukoliko želimo da zaštitimo naš narod na Kosovu, moramo ekonomski i vojno da ojačamo Srbiju, tako da svako ko bi se usudio da ponovo pokuša da protjera naš narod, mora da zna da će dobiti odgovor države Srbije.

Druga je pouka da se u odbrani naših nacionalnih interesa moramo prvo osloniti na sebe, na naše jedinstvo i državnu snagu, a onda na prijatelje u svijetu koji nas podržavaju i brane u svim međunarodnim institucijama naše neprikosnoveno pravo na Kosovo.

I treće, da nikada ne prihvatimo i ne priznamo nasilni akt secesije Kosova, zasnovan na zločinima nad našim narodom i da nepokolebljivo, strpljivo i mudro, na svakom mjestu, tvrdimo ono što svaki Srbin od pamtivijeka zna, Kosovo je Srbija“, zaključuje ministar Popović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.