„Nemam ušteđevinu, nemam nekretnine“: Đukanović sada ne da uvid u račune (VIDEO)

2

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije dozvolio Agenciji za sprečavanje korupcije da mu kontroliše bankovne račune, a prijavio je da mu je prošle godine plata bila između 1.119 i 2.104 evra.

Osim predsjedničke, Đukanović je prijavio i funkcije u četiri radna tijela, a u pitanju su Savjet za odbranu i bezbjednost, Savjet za održivi razvoj, klimatske promjene, Senat Prestonice i Koordinacioni odbor za prenos posmrtnih ostataka potomaka dinastije Petrović NJegoš iz Italije, Francuske i Austrije.
Što se tiče nekretnina, predsjednik države je prijavio da ima tri stambena prostora, i to stan od 187 metara kvadratnih koji je stekao otkupom državne imovine, a naslijedio je stambene prostore od 47 i 170 kvadrata, nestambene od 42, 70 i 168 kvadrata, garaže od 81 kvadrat, i oko 110.000 metara kvadratnih zemljišta.

Đukanovićeva supruga Lidija Đukanović u privrednom društvu u kojem je zaposlena imala je do avgusta platu od 891 euro, a od septembra mjesečno prihoduje 906 eura. Na njeno ime se vodi porodična stambena zgrada od 121 kvadrat i 12 kvadrata pomoćne zgrade, 500 kvadrata dvorišta i preko 2.500 kvadrata zemljišta. Ona je odranije vlasnica „audija A3” iz 2006. godine, a zajedno sa suprugom je vlasnica vaučera, pisao je Dan..
Predsjednik Đukanović je suvlasnik firme Global Montenegro, u kojoj posjeduje 50 odsto kapitala, kao i čevrtine Univerzitatsa, koji je osnivač Univerziteta Donja Gorica.

U Đukanovićevom imovinskom kartonu se navodi i da je na Univerzitats upisano nepunih 20.000 kvadrata zgrade i garaže i malo više od 12.000 kvadrata zemljišta u Donjoj Gorici.

Na Global Montenegro upisano je 20.130 kvadrata zemljišta pod hipotekom u Budvi

Nemam nekretnine, nemam ušteđevinu

Poslednjih dana pravi hit na Internetu je isječak iz gostovanja premijera Crne Gore Mila Đukanovića u emisiji „Nedeljom u dva“ na hrvatskom nacinalnom servisu (davne 2005. godine), gdje Đukanović objašnjava voditelju i gledaocima kako osim stana, nema gotovo nikakve imovine i kako skromno živi.

Na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića koliko ima nekretnina, Đukanović odgovora „Nekretnina nemam“, a nakon pitanja „Gdje živite“, kroz osmijeh tvrdi „Imam stan u kojem živim i to je to“. „Imate li ušteđevine“, pita Stanković, a Đukanović objašnjava da je nema ni u domaćim ni u stranim bankama, što izaziva smijeh u publici u studiju. Upitan da objasni ima li familija ušteđevine i imovine, Đukanović, skrivajući pogled i očigledno u ne naročito prijatnom položaju, kaže: „Takođe, moja rodbina nema ušteđevinu. Ako mislite da bi se moja imovina mogla naći na računu moje supruge, sina, brata ili sestre, varate se, i niti tu ima moje imovine, niti ima njihove.“

2 Comments
 1. Kontra revolucija komentariše

  Pa ovaj ništa nema !.
  A vladao u diktatorskoj drzavi 30 godina !.
  Kako je to kralj Milo samo uspeo ?.
  Ovo je za Guinnessovu knjigu !!!.

 2. Jovana komentariše

  E šta će on. Ništa nema!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.