Nema odlaganja izbora: Moguće pomjeranje za dvije nedelje

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je juče odluku Vlade da se zabrane skupovi u zatvorenom prostoru, osim gdje je manje od stotinu ljudi, ali da će SNS svakako otkazati sve predizborne skupove do 1. aprila, te da će izbori ipak biti održani!

– Stranka koju vodim i koalicija u kojoj je ona odlučila je da sve skupove napolju i u zatvorenom prostoru odloži do 1. aprila – rekao je Vučić i dodao da izbori raspisani za 26. april neće biti odloženi.

– Spremam se za 26. april, a ako i dođe do pomjeranja izbora, pomjerićemo ih za dvije nedelje, i to ako budemo imali mnogo težu situaciju s koronavirusom nego danas, a ja to ne vidim – kazao je Vučić.

Najavio je da će u narednim danima razgovarati s predstavnicima stranaka koje učestvuju na izborima kako bi se organizovalo što više televizijskih debata, a da se tek u aprilu organizuju mitinzi napolju.

– Niko neće zabranjivati proteste na otvorenom. Pitao sam ljekare, rekli su mi da nije problem na otvorenom prostoru jer je u pitanju respiratorna bolest – kazao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.