Neko ne govori istinu: Vučiću se svi kunu na vjernost

Neko ne govori istinu: Vučiću se svi kunu na vjernost

Lider SNS Aleksandar Vučić može mirno da spava ukoliko vjeruje koalicionim partnerima koji mu se kunu u vjernost. A da li im vjeruje, pravo je pitanje, piše Blic.

Predsjednik Srbije Vučić je prije tri dana uzburkao javnost oštrim kritikama na račun koalicionih partnera, ali i “nekih ljudi” iz njegove stranke.

Optužio ih je da šuruju sa opozicijom.

– I ne interesuju me njihove kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet promijene stranu. Nisam vas se uplašio, svih zajedno, ni najmanje. Znam koliko je teško Srbiju i mene mijenjati, znam kako i koliko se uspjeh u Srbiji ne prašta i boriću se svim srcem i svom snagama – poručio je Vučić.

SNS je već sedmu godinu u koaliciji sa SPS-JS, a na parlamentarnim izborima 2016. godine je na njihovoj listi bilo još 10 stranaka. Među njima su SDPS, PUPS, Nova Srbija, Pokret socijalista, SPO, Srpska narodna partija, Pokret snaga Srbije, Samostalni DSS, Ujedinjena seljačka stranka, Narodna seljačka stranka i Nova Srbija (u međuvremenu prešla u opoziciju i praktično nestala sa političke scene). Snagu jezička na vagi, ali i istoriju mijenjanja strana u prelomnom trenutku ima SPS, ali lider te stranke Ivica Dačić kaže da će Vučiću glavobolju zadavati ljudi sa njegove liste.

– Sto puta sam rekao da Vučić ne brine za SPS, neka brine za ljude sa njegove liste. Oni i bez nas imaju većinu, ali tako je napravio listu da bez njegovih partnera sa liste on nema većinu u parlamentu, a oni mu ništa značajno nisu donijeli u broju birača. Tako da bi bilo bolje da obrati pažnju na njih, a i na ljude iz svoje stranke – izjavio je Dačić za “Kurir”.

Brzo se i javila ministarka Zorana Mihajlović. Kritikovala je opoziciju koja organizuje proteste i rekla da Vučić, Vlada i ona nemaju šta s njima da razgovaraju, ali će uvek čuti glas građana.

Među strankama koje je prozvao Dačić je i SDPS, a njen šef i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je najavio da neće biti ministar u nekoj budućoj vladi, za “Blic” kaže da Vučić nema razloga da strahuje zbog njega.

A na Dačićevo prebacivanja lopte, između ostalog i u njegovo dvorište, napominje da iza njih stoji politička snaga.

– Naravno da je teško utvrditi koliko je ko donio glasova u koaliciji, ali mi i kad smo bili u koaliciji sa DS, imali smo devet poslanika, sa SNS 10. Ne vjerujem da bi nam i jedni i drugi tako lako poklanjali mandate, a da iza toga ne stoji realna politička snaga – ističe Ljajić.

Prozvanim može da se nađe i POKS, ali njihov predsjednik Žika Gojković kaže da nisu pravili nikakve kombinacije ni sa kim.

– Možemo da sarađujemo sa drugim strankama samo na programskoj osnovi. Ne mislim da je predsjednik mislio na nas – kaže Gojković.

(Blic)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *