Nekadašnji potpredsjednik Opštine u Petrovcu na saslušanju zbog šetališta

1

U Specijalnom državnom tužilaštvu počela su saslušanja u okviru afere šetalište u Petrovcu.

Kako nezvanično saznajemo priveden je nekadašnji potpredsjednik Opštine Milenko Medigović.

Istražitelji su dokumenta iz Opštine uzeli još 2017. godine, a potom ispitali u nekoliko navrata bivše predsjednike Opština, iz redova DPS.

Trasa od 1,6 kilometara staze uz more koštala je nevjerovatnih sedam miliona eura, procjene su da je pronovjereno više od četiri miliona evra.

Šetalište nikada nije završeno.

Jedina zvanična računica koliko novca je potrošeno u izgradnju šetališta je ona iz 2013, kada je gradom još upravljao DPS-SDP.

Prema tadašnjim podacima Sekretarijata za investije, izgradnja šetališta koštala je 6.063.286,45 evra, a popločavanje dodatnih 1,45 miliona.

U izvještaju o izvedenim radovima Sekretarijata piše i da su pripremni radovi koštali 425.000, a zemljani 1.600.000 eura. Za gornji sloj – postvaljanje tampona i betona, potrošeno je 324.000 evra, zidovi i pločasti propusti koštali su 854.000, a vodvodna, fekalna i atmosferska kanalizacija 1,8 miliona evra. Prema istim navodima, za izgradnju elektroinstalacija iz kase Budve otišlo je 479.000 eura. Kao primjer neracionalne potrošnje, opozicija godinama potencira priču da je izgradnja javnog toaleta koštala 274.000 evra.

Iz Opštine su, međutim, odgovarali da je riječ o objektu površine 382 kvadrata, u kome se osim javnog toaleta nalaze i dva poslovna prostora, prostor za plažni mobilijar, natkriveni plato i terasa.

1 Comment
  1. Marko komentariše

    A koliko je kostao javni toalet na tom setalistu i izmjestanje crpne stanice na plazu.Sve da bi se ucinilo za lijepe oci😀investitoru

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.