Nekadašnji izvršni direktor “Lovćen auta” i vlasnik “SG Company” osumnjičeni za otuđivanje 440.000 evra

0

Podgorička policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu krivične prijave protiv nekadašnjeg izvršnog direktora “Lovćen auta” B.Š. (61) i vlasnika “SG company” S.G. (46) iz Podgorice, koji se terete da su počinili krivično djelo – zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Iz Uprave policije saopšteno je da je policija kontrolisala poslovanja “Lovćen auta” u periodu 1. septembra 2013. do 2015. godine.

Tokom istrage su, kako je saopšteno, prikupljene materijalne činjenice koje ukazuju na osnov sumnje da su B.Š. i S.G. pričinili materijalnu štetu toj kompaniji u iznosu od 442.949 evra.

“Ova lica se terete za pričinjenu štetu od 177.820 evra, dok je za preostali iznos nastale štete u iznosu od 265.128 eura po ocjeni nadležnog tužioca nastupila zastara gonjenja”.

“Sumnja se da su B.Š. kao izvršni direktor Lovćen Auto AD Podgorica i S.G. vlasnik preduzeća koje je pružalo računovodstvene usluge ovom preduzeću zloupotrebom kartice za bezgotovinsko plaćanje pričinili su štetu firme Lovćen Auto AD Podgorica u iznosu od 5.724 evra”, dodaju iz policije.

Iz UP je saopšteno da su osumnjičeni su “vršili neosnovano uvećanje faktura”, plaćajući računovodstvene usluge SG company te tako pričinili štetu u iznosu od 68.635 evra firme Lovćen Auto AD Podgorica.

“Pored navedenog protipravno su prisvojili novac kojim je zaduživana blagajna po raznim osnovama, a koji je pravdan falsfiikovanim putnim nalozima, fiktivnim računima i drugim računima. Sumnja se da su tako pričinili štetu firmi Lovćen Auto AD Podgoricau iznosu od 71.423 evra.”

Osumnjičeni B.Š. i S.G. su, dodaju iz policije, bez pravnog osnova razduživali obaveze preduzeća „Nivel” d.o.o, sklapali i umanjivali ih izjavama o kompenzaciji koje se odnose na dug Lovćen Auto AD “koji nikad nije postojao čime su protivpravno prisvojili 10.334 evra.”

“Takođe, umanjivan je i stvarni dug pravnog lica „AS Kramar Montenegro” na osnovu fiktivne dokumentacije, čime je pričinjena materijalna štetu firmi Lovćen Auto AD Podgortica u iznosu od 21.702 evra”, zaključuju iz policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.