Nekadašnji gradonačelnik opet u politici: Đilas osvaja Beograd

0

Dragan Đilas, bivši predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, izjavio za NIN da je odlučio da uđe u trku za gradonačelnika Beograda.
– Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije. Razlog plus za moj povratak u politiku su reakcije koje je izazvala moja izjava da sam ponosan što naša ćerka koju je Milica nosila u stomaku kada smo nas dvoje šetali pre dvadeset godina, danas ponovo demonstrira boreći se za bolju Srbiju. A šta treba da rade mladi ljudi nego da se bune, da traže promene, bolju državu bez obzira na to ko je na vlasti – istakao je Đilas u eksluzivnom intervjuu za sutrašnji broj magazina NIN.
Kako je rekao, nije mislio da će se više ikad baviti politikom, ali nije mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast „koja je gora od Miloševićeve, protiv koje se u mladosti borio i organizovao studentske proteste“.
Đilas je uveren da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.
– I verujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsednici stranaka budu prvo Beograđani, pa tek onda stranački lideri. Ovo su gradski izbori i nije tema ko je za NATO, a ko je za Rusiju, nisu tema ni Kosovo, ni EU. Na ovim izborima glasa se o tome kakav Beograd hoćemo – poručio je Đilas.
(blic.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.