Negativan odgovor Prištine na posjetu Petkovića

1

Predstavnici privremenih institucija u Prištini negativno su noćas odgovorili na najavu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petra Petkovića da danas i sjutra posjeti pokrajinu i razgovara sa srpskim narodom, saopšteno je iz Kancelarije.

U saopštenju se ocjenjuje da je očigledno da će nova vlast u Prištini iskoristiti svaki mogući izgovor, pa i situaciju sa korona virusom, da nametne antisrpsku politiku barijera i zabrana.

Apsurdni su izgovori Prištine i pozivanje na epidemiološku situaciju na Kosovu i Metohiji, jer o pandemiji Priština nije razmišljala kada smo željeli da vakcinišemo građane s Kosova i Metohije ili kada je Beograd imao najbolju namjeru da donira određeni broj vakcina Prištini, nego se kovida u Priština sjete kada hoće da zabranjuju posjete, istaknuto je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je riječ o flagrantnom kršenju sporazuma postignutih u Briselu, posebno onih kojima se reguliše sloboda kretanja, ali je to i jasna poruka Beogradu da u političkim liderima u Prištini nema iskrenog sagovornika za dijalog i politiku koja je okrenuta budućnosti, već naprotiv – nazadnim stavovima koji poništavaju i svaku pomisao na postizanje dogovora i kompromisa.

U prilog tome svjedoči i činjenica da uoči osme godišnjice Briselskog sporazuma Priština nastavlja da brutalno krši sve sporazume, od formiranja Zajednice srpskih opština do postignutih dogovora o slobodi kretanja.

U vrijeme kada se intenziviraju incidenti u srpskim sredinama na KiM, Petković je želio da razgovara sa srpskim narodom o pomoći države, ali i smiri tenzije i zamoli ih da ne nasijedaju na gotovo svakodnevne provokacije, ali Priština očigledno nema interes da se situacija smiri, već da nastavi da podgrijeva tenzije, naglašava Kancelarija za Kosovo i Metohiju, prenosi Tanjug.

1 Comment
  1. Momo komentariše

    Genocidaši i četnikklerofašisti ne dobro došli.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.