Nedović reagovala posle priloga BEMAX-ove televizije: Umjesto poruka o suživotu, spinuju se moje izjave o Svesrpskom saboru

0

Umjesto poruke o suživotu, zlonamjerno se izvlači iz konteksta po dobro poznatoj matrici – spinovanje – sa mojom izjavom o održavanju Svesrpskog sabora u korist dnevnopolitičkih interesa, neprofesionalno je i bez minimuma poštovanja novinarskih i etičkih kodeksa, saopštila je poslanica PES-a Jelena Nedović.

Kako navodi, u centralnoj informativnoj emisiji TV E sinoć je emitovana njena izjava koju su pojedini mediji interpretirali suprotno od onoga što je bila poruka – koja govori o jednakim pravima za sve u ovoj državi, bez obzira kojoj vjeri i naciji pripadaju.

„Principijelno ne podržavam nacionalna okupljanja koja prave podjele i taj stav je svima dobro poznat, posebno što dolazim iz multietničke sredine koja je prepoznata po skladu i suživotu. Nikada neću podržati podjele i nacionalna prebrojavanja kao i skupove tog tipa, poput Svesrpskog sabora. Ni ovoga puta neće uspjeti pokušaj da moju partiju, PES i mene lično, diskredituju mediji čija je uređivačka politika i prepoznata kao takva. Takođe, neće uspjeti obesmišljavanje poruka mira i tolerancije koje su naše suštinsko opredjeljenje“, zaključila je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.