Nebojša Čović odgovorio predsjedniku Budućnosti: E moj Bokane…

1

Predsjednik KK Crvena Zvezda Nebojša Čović ocijenio je danas da su iznošenje neistina i laži Dragana Bokana (sa akcentom na dugom A, u nastavku jednostavno DB) dostigle su svoj vrhunac, neumjesnim i neargumentovanim odgovorom i lokalnim medijima u ponedeljak.
“Da li „nošen gasom“ ili lažnim osjećajem veličine, priznajem, očekivao sam više nakon dvodnevnog razmišljanja u koje se upustio DB. Međutim, nigdje argumenata, ili stava nekoga ko vlada „materijom“. Na kraju, samo gomila poštapalica i floskula, kazao je Čović za portal Borba.
Veruje da se i javnost u regionu, “za čiju se košarku tako „brine“ ovaj neuki čovjek sa meteorskim usponom u lokalnoj hijerarhiji, lijepo zabavlja, ali sam naučen tako, a i ovlašćen od strane predsjedništva kluba, kao prvi čovjek, ali i lično pomenut od strane DB više puta, da nekome takvog „renomea“ koji uz to i obmanjuje javnost – ne mogu i neću da prećutim”.

“Dok sam se ja bavio košarkom na ovaj ili onaj način, kao igrač, predsjednik klubova, nacionalnog saveza i to nekada zajedničke države, koji iza sebe ima plejadu reprezentativaca, tri hale, juniorske prvake Evrolige, itd… ti si stvarao nadimke „magacioner“ ili „piljar“. Dobio si ih u svojoj sredini, nijesam ih ja izmislio. O tome ko živi za košarku ili od nje, ne bih dalje, jer ne zaslužuje(š) komentar. Vjerujem da su ti donedavno objašnjavali šta su „tri sekunde u reketu“ , silazna putanja, ko igra koju poziciju, zašto neko mora van igre sa pet ličnih grešaka itd… Zato ne znam, i nadovezao bi se na floskulu „da ćete se boriti za razvoj košarke u regionu“ zašto si „razvijajući košarku“ u regionu napravio „doček“ sudijama već na aerodromu, zašto ste iste „posjetili“ i u svlačionici na poluvremenu treće utakmice, zašto ste angažovali i držite još od 2010.godine pojedince (sudije) u šaci raznim prostitutkama, i sve ono što već dobro znaš da ste radili, ali vam savjest nije mirna – najprije da svi ti marifetluci ne dođu do Evrolige, rekao je Čović našem portalu.
”Piljar” nije vidio Tita, al jeste Bertomeua
Dodaje u istom dahu da DB nema razloga da se boji NČ, “nijesam ja taj koji bi Vam kao predsjednik KK Crvena zvezda mts uzimao ili oduzimao učešće u Evroligi”. “Ovo nije sramota kluba koji predstavljam, ni moja lično, već tvoja. Kao i nerazumevanje da jedna ličnost nije klub. Crvena zvezda će biti velika i kada ne budem bio predsjednik tog kluba. Međutim, tvoja sramota je još veća jer se time hvališ, pa je to očigledno stiglo i do nekoga, kome se baš ne sviđaju metode kojim ste došli od „uspjeha“. Ne bih baš i da mi ti objašnjavaš kakva su pravila Evrolige, vjerujem da je put u Barselonu bio istinska inspiracija, od prvog ulaska u sjedište „Evrolige“ preko rečenice „dobrodošli“ do sastanka sa prvim čovjekom Evrolige. Nisi video Tita, video si Djordija Bertomeua!, kaže Čović.


Finalna serija se završavala po javnim kućama
Prvi čovjek pita i da li kao neko ko pati od lažne „veličine“ ili od straha da se ne sazna još nešto, poput mjesta gdje se slavilo (a slavlje i dekor bili pripremljeni još prije treće utakmice) ili ko su imenom i prezimenom ljudi koji su kidisali na igrače i delegaciju Crvene zvezde, a nose „epitet“ uglednih građana Crne Gore, ti bi da prekineš svaku raspravu.
“Žao mi je DB, ne raspravljaš se ti samnom, već si uveo u sukob dva kluba. Cijena vašeg „uspjeha“ je prevelika za košarku u regionu i to ćeš tek vidjeti. Isuviše sam prošao u košarci da me „boli“ neki poraz. Smeta mi nepravda i činjenice da se ova finalna serija rješavala po aerodromima, kafanama, sudijskim svlačionicama i javnim kućama. Shvatićeš za jedno 20 godina, ako ostaneš u košarci, jer kako reče „ti za nju živiš“. Pošto bi i time da se bavite, i to radite već neko vrijeme, tj. kadrovišete i rušite po Beogradu ovu upravu KK Crvena zvezda mts preko raznih mešetara i „satelita“, i za to znamo, onda moramo i da posmatramo sve „pohvale“ Crvenoj zvijezdi kao velikom klubu – kao krajnje licemjerne i lažne. Mi znamo da smo veliki klub, kao što znamo i da nam budžet nije mnogo veći od Vašeg, ali nemamo niti revolveraše, ekipe za pritisak sa dugim i kratkim cijevima, i javne kuće gdje bi prvo „namještali“ a onda i namirivali pojedine sudije, poručuje Čović.

Svi stavovi koje je ovdje iznio, kako dodaje, kao predsjednik KK Crvena zvezda mts su usaglašeni na predsjedništvu kluba.
“Da sam se lično oglašavao imenom i prezimenom, i odgovarao na ove gluposti i neistine, bili bi neuporedivo gori. Od tvog košarkaškog „opismenjavanja“ na prvom sastanku nove ABA lige, pa nadalje… Zato vas na kraju ispred kluba koji predstavlam, molimo da prestanete da zamajavate i zvezdašku i cjelokupnu košarkašku javnost u Srbiji, jer je ovdje svima jasno šta se dešavalo u Podgorici. Ako nekome nije jasna razmjera ove prevare, tek će biti. To je naša obaveza na prvom mjestu prema milionskoj armiji zvezdinih navijača, za početak, zaključio je Čović.

1 Comment
  1. Magarevo komentariše

    Rekoh ja,ne drmajte mu kavez!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.