Ne smetaju mu Edi Rama i Hašim Tači: Hajkom na Beograd i Srbiju, Milo se pere za izborni debakl!

16

Manir da Beograd optužuje za miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore vladu u Podgorici ne napušta ni u poslednjim danima mandata, dok narod posle pobjede opozicije na izborima čeka da i zvanično bude odsviran kraj trodecenijskoj eri DPS Mila Đukanovića.

Ovoga puta, uz opasku da aksiom uplitanja u njihove stvari, koji je u većoj ili manjoj mjeri prisutan decenijama, titulu “korifeja” takve politike dali su srpskom šefu diplomatije Ivici Dačiću, a odmah do njega svrstali ministra odbrane Aleksandra Vulina.

U prve “borbene” redove onih koji “napadaju” Crnu Goru svrstali su i ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog izjave da “komšije nemaju laboratoriju za testiranje zaraženih od virusa korona” i brojanja Crnogoraca u srpskom zdravstvu.

“Neprijatelj” je i patrijarh SPC Irinej, jer je rekao da se “u Crnoj Gori događaju stvari kojih nije bilo ni za vreme Otomanske imperije i da je cilj da se protjera srpski narod, kao što su to radile ustaše u Hrvatskoj” i naposletku “srpske medije koji su punih osam mjeseci vodili nezapamćenu kampanju protiv susjedne zemlje”.

Naravno, miješanje Edija Rame, Hašima Tačija i ostalih u unutrašnje stvari Crne Gore prećutkuju.

Zasmetala im je Dačićeva izjava da Đukanović nastavlja da plaši građane Crne Gore lažima o Srbiji i navodnoj velikosrpskoj državnoj politici, a prisjetili su se i dolaska Vulina na grob nekadašnjeg ministra odbrane Pavla Bulatovića.

– Dačić je još jednom demonstrirao svoj “prefinjeni” diplomatski repertoar i “posvećenost” duhu dobrosusedstva – saopštili su iz crnogorske vlade i nabrojali “nemiješanja” poput “prijetnji i dobronamernih upozorenja o bratoubilačkom ratu u Crnoj Gori i preporuke da je za rušenje Đukanovića potrebno jedinstvo svih drugih, kao i pozive da se Crnogorcima u Beogradu oduzme državljanstvo”.

Vulinu su “spočitali” da ima “groteskni, ali i izraženo militaristički ton”, da je “kao civilni političar htio da uđe na teritoriju Crne Gore u uniformi” i da je posle izbora poručio da se “Crna Gora vratila sebi, klima se promijenila i više ništa neće biti isto”.

Ministar odbrane Srbije, odbacio je tvrdnje crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova i pitao ih zašto “preziru svoje građane”:

– Kada sam došao u posetu porodici i plemenicima ubijenog Pavla Bulatovića, imao sam srpsku zastavu na reveru, što za bivše Srbe djeluje kao miješanje. Da sam bio politički korektan trebalo je zastavu “velike Albanije” da stavim, ili makar Raminu sliku. Da sam se tako označio, bio bih drag gost.

BOLI SAMO PRVI PUT

Vulin je istakao da su predstavnici odlazeće vlasti u Crnoj Gori “spremni da pišu i ljepša pisma i da se u redovima pobjednika uvijek nađe mjesta za one koji promijene stranu, a ko promijeni naciju može i partiju”:

– Boli samo prvi put, posle je lako. Pitajte Mila, ako ga sretnete u šumi, rekao je on.

(Novosti)

 

16 Comments
 1. Nebojsa komentariše

  Sve se radi u dogovoru sa Vucicem koji kontrolise DF lazne opoziciona re.

  2
  12
  1. Prle komentariše

   Ćuti gluperdo!

 2. Zoki komentariše

  Ma ne mogu vise da gledam tog šiptarskog fašisti, blentava i lopova. Doći će ti kraj đubre a nadam se što pre.

  2
  1
  1. Traktorist komentariše

   Amfilohica jes to ti?

   1. vaso komentariše

    Traktorce ustasko kopile kao sto rijece ovaj volin :”Ne brine boljece Samo prvi put ,, ali posto to tebi nije prvi put nijesi ni zabrinut.😀😃😄

    1. Traktorist komentariše

     😂😂🖕🖕

   2. Prle komentariše

    A ti si u šumu, pušiš posle sendviča!

 3. Traktorist komentariše

  Gospoda njesu agresora na NEZAVISNU DRŽAVU CG, a nazovi braća mrze sve CG?

  1. vaso komentariše

   Tvoja su braca ustase nemoj se mijesati sa nama.😁

  2. Prle komentariše

   Pojeo si sendvič, pu****rac!

 4. Traktorist komentariše

  Nijesam ološ

  1. vaso komentariše

   Neka prijesudi normalan narode nijesi lì milov ustasko siptarski balijski debil.

  2. Prle komentariše

   Ološu, niko ti ne bi dao ni da popušiš!

 5. Srpski narod, vlast u Republici Srbiji i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić krivi su za sve.
  Predsednik Republike Srbije je kriv što je BDP Republike Srbije konstantno u porastu, Aleksandar Vučić je kriv što je stopa nezaposlenosti u Republici Srbiji 7,3%,Aleksandar Vučić je kriv što je stopa zaposlenosti rekordna.
  Aleksandar Vučić je kriv što je vojska Republike Srbije nikad više opremljeni ja i nikad više jača u svakom pogledu.
  Aleksandar Vučić je kriv što je u Republiku Srbiju došlo više investicija nego u čitavu teritoriju jugoistočne Evrope.
  Aleksandar Vučić je kriv što je u Republiku Srbija dolazila u posetu i Angela Merkel, što su dolazili Redžep Tajip Erdogan,Vladimir Putin, Si Đi Ping, Šinzo Abe, Benjamin Netanjahu……………….
  Aleksandar Vučić je kriv što se u Srbiji danas gradi nikad više auto puteva, saobraćajnica, pruga, bolnica, škola i vrtića, kulturnih centara….
  Aleksandar Vučić je kriv što Republika Srbija pomaže sa ogromnim ulaganjima i finansijskim uplatama Republici Srpskoj.
  Aleksandar Vučić je kriv što se srpski korpus u Republici Crnoj Gori ujedinio i što iz dana u dan raste organizacija srpskog naroda.
  Aleksandar Vučić je kriv što na gradi mir i stabilnost na području Zapadnog Balkana.
  Aleksandar Vučić je kriv što se obnavljaju kulturno-istorijska blaga.
  Aleksandar Vučić je kriv što je obnovljena Golubačka tvrđava-Golubački grad-Golubački zamak, Ramska tvrđava, Pirotski stari grad…………
  Aleksandar Vučić je kriv što se ujedinio srpski narod oko zajedničko ciljeva sa područja bivše SFRJ.
  Aleksandar Vučić je kriv što se srpski narod iz Dejtonske Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore redovno okuplja na sastancima u Predsedništvu Republike Srbije.
  Aleksandar Vučić je kriv što nebpokreće nijedan jedini rat, što poštuje svačije žrtve i ne zapostavlja srpske.
  Aleksandar Vučić je kriv što se bori za naše AP Kosovo i Metohija, što ne da svoj glas za tuđe zlonamerne ciljeve.
  Aleksandar Vučić je kriv što sedi na srpskoj stolici.
  Aleksandar Vučić je kriv što ne želi da ode u zvaničnu posetu Republici Crnoj Gori, jer bi time dao širok legitimitet Milu Đukanoviću i Montenegrini a i Milogircima da oni nisu sporni ni Beogradu.
  Aleksandar Vučić je kriv što nastaje zajednica država „Mini Šengen Zapadnog Balkana“.
  🔴🔵⚪🔴🔵⚪🔴🔵⚪🔴🔵⚪🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸
  Živela Republika Srbija.
  Živela Republika Crna Gora.
  Živela Republika Srpska. Živela Dejtonska Bosna i Hercegovina.
  Živela Srpska pravoslavna crkva.
  Ne damo svetinje.
  🔴
  🔵
  ⚪🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

 6. Prle. komentariše

  Vasa je najveći ološ milov.

 7. Република Црна Гора је европска земља српског карактера.Црногорци су људи којима је битан чист образ, да им се не дира у породицу и идентитет, веру. Сукобе желе драго само будале!!!
  Мир и рад.У породицу и веру нам не дирајте. Не дирамо вас – не дирајте нас. УМЕМО ДА ТРПИМО, али и да се за истину и добробит друштва боримо. Развоја Црне Горе нема без Београда и Републике Српске/Дејтонска БиХ.
  Није изводљиво да се Црна Гора развија уз помоћ криминалних и сумњивих структура са Косова и Метохије, и из Албаније, чије многе вође су албански шовинисти и нацистички настројени. Част појединцима и часним и поштеним Албанцима.
  Албанци политичари нису подигли животни стандард у Пећи, Прешеву, Приштини, у местима где имају власт.
  Зна ли неко где се налази фабрика аутомобила ФИАТ КРАЈСЛЕР АУТОМОБИЛА у регији, где је постројење Мишлена, Боша… где се у регији производе Сименс шинска возила, где је фабрика камиона, тролејбуса, аутобуса МАЗ – БИК у регији…где се производе сателити за војне, истраживачке, научне и цивилне потребе… где се производе авиони…. где је централа Континентала за нашу регију… где је бродоградилиште у којем се производи највећи речни танкер на свету… где је бродоградилиште у којем се производе јахте, а где бродоградилиште у којем се производе крузери…где је најорганизованија(структурално) и најсигурнија челична вероватно у читавој Европи..где се праве камиони пандани руском Камазу… где се производе комби возила и мини аутобуси ИВЕКО.где се производи огроман број каблова и делова за возила… где се производе електромотор, фарови, алати, машине, кућни уређаји… .. где је центар за производњу приколица ТРИГАНО? Која земља има најјачу прехрамбену индустрију у овом делу Европе ?
  Која земља има најјачи енергетски и рударски сектор?
  У којој земљи се греде највећи ветропаркови на копну у целој Европи, каквих нема од Лисабона па све до, ако хоћете до Владивостока?
  Да није случајно *Косово (Космет-покрајина у Србији, под патронатом УН-а) или Хрватска?… Ма не то је 100% Албанија… или можда Бугарска… или Северна Македонија…?
  Ништа од набројаног.
  Реч је о Србији.
  Та држава се зове РЕПУБЛИКА СРБИЈА.
  Ако Црна Гора хоће ЕУ, да уђе без Србије у истом тренутку није ефикасно и изводљиво.
  Да није случајно главни пут из Подгорица ка Скадру, или ПЕЋИ?
  НЕ, НИЈЕ,већ ка Београду.
  Да није најјача авио линија ка Загребу или Сарајеву или Тирани или Љубљани или Бечу?
  Ниједна није јака као линија ка Београду.
  Црна Гора је изузетно велика духовно и у сваком другом погледу, али економски и политички, и у сваком рационалном смислу она је немогућа без широког партнерства две независне државе – Републике Србије и Републике Црне Горе.
  Нови, балкански, српски модел БЕНЕЛУКС-а је излазно и крајње решење.
  Живела колевка наша, друга српска држава Црна Гора (прва је Република Србија, а трећа је Република Српска, тј. Дејтонска држава Босна и Херцеговина).
  КОСОВО* отпризнати чим пре.
  НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ И ОБРАЗ. НЕ Дамо ПОРОДИЦУ.
  СРБИЈА И ЦРНА ГОРА, ТО ЈЕ ЈЕДНА ФАМИЛИЈА.
  Само напред победничка коалицијо!
  Мило је сатеран уза ЗИД.
  САМО СЕ СВИ СТРПИТЕ.
  У ПАРЛАМЕНТУ још увек има много ДПС – оваца, зато мудро и шаховски!
  Не дамо светиње.
  🔴🔵⚪🇷🇸🇷🇸🇪🇺🔴🔵⚪🇷🇸🇷🇸💖🇷🇺🇧🇦🇲🇪🔴🔵⚪

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.