Ne pominju Jovicu Vukotića: Petra Mujovića za sada terete jedino za pištolj

Ne pominju Jovicu Vukotića: Petra Mujovića za sada terete jedino za pištolj

Istražni sudija Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Nikšićaninu Petru Mujoviću, koji je zbog posjedovanja oružja uhapšen u srijedu ispred službenih prostorija Odjeljenja bezbjednosti Kotor, gdje je u toku bilo saslušanje Jovice Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana. Naime, iako je Mujović, koji slovi za bezbjednosno interesantnu osobu zbog pripadnosti kavačkom klanu, navodno priznao u policiji da je došao da ubije Vukotića, njemu je na teret stavljeno samo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja, pišu Vikend novine.

Mujović se pred višim državnim tužiocem tokom saslušanja branio ćutanjem, a sudija za istrage mu je odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja tog krivičnog djela i on je upućen u spuški zatvor.

Kako su zvanično saopštili iz policije, Mujović je uhapšen u srijedu nakon što su službenici kotorske policije oko 15 sati i 10 minuta u blizini službenog parking prostora Odjeljenja bezbjednosti Kotor uočili osobu koje osmatra objekat i parking prostor.

“On je legitimisan i pregledan od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj ‘Češka zbrojovka CZP 07’ u ilegalnom posjedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom”, naveli su iz policije.

Kako nezvanično saznaju Vikend novine, Mujović je priznao policiji da je došao ispred Odjeljenja bezbjednosti Kotor sa namjerom da ubije Vukotića, da je za taj posao dobio ogromnu sumu novca.

Prema policijskim pretpostavkama, Mujović je izabrao baš taj trenutak kad je Vukotić došao u policiju, jer je znao da tada on i njegova pratnja neće biti naoružani i da će njihova opreznost biti manja. Prema saznanjima Vikend novina, Vukotić je saslušan u svojstvu građanina povodom likvidacije dvojice Podgoričana na Veruši, koja se dogodila u subotu veče. Naime, policija sumnja da je likvidacija naručena i da ima veze sa obračunima klanova.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *