Ne odriču se skupih auta: Marković poručio da ako povećaju plate ljekarima, ugroziće finansijsku stabilnost države!

2

Crna Gora je uspješno završila najvažniji etapu borbe protiv koronavirusa, a to je zaštita i odbrana zdravlja čovjeka i naše nacije u cjelini, saopštio je večeras premijer Duško Marković.

On je u intervjuu za TV Nova M rekao da već deseti dan Crna Gora ima mali broj slučajeva, a četiri dan nema nijedan slučaj zaraze novim koronavirusom.

“Zadovoljni smo, svega je 65 aktivnih bolesnika, svega pet na aktivnom tretmanu. Svi podaci govore da je Crna Gora našla dobar model da zaštiti zdravlje građana“, kazao je Marković i dodao da je to rezultat pravovremenosti, odgovornosti institucija, velikoj srutčnosti u institucijama, prije svega u zdravstvenom sistemu i koordinacija među institucijama.

Na pitanje kada se može očekivati trajno i veće povećanje plata zdravstvu, Marković je odgovorio da se mora stvoriti realan izvor za povećanje zarada, ne samo u zdravstvu već i za policiju, vojsku i druge važne službe, jer ako se sada povećaju zarade, ugroziće se isplata penzija, socijalna davanja, odnosno ugroziće se finansijska stabilnost.

Marković je rekao da ako bude discipline, treće popuštanje mjera biće i prije 18. maja.

“Neophodna je gvozdena disciplina i na nju ne treba posebno ukazivati. U nastavku nam treba odgovornost. Sjutra počinje da radi značajan dio malog i srednjeg biznisa i poslodavci i radnici prepoznaju tu odgovornost i poštuju mjere i pravila što će dovesti do trećeg popuštanja mjera možda i prije 18.”, naveo je Marković.

On je ponovio da će od donacija Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (oko osam miliona eura) biti napravljena savremena infektivna klinika i u okviru nje klinika za kožne bolesti i demantovao da su potrošena sredstva od 4,5 miliona eura koje je za to ranije odobrila Evropska komisija (EK).

2 Comments
  1. Roro komentariše

    Je li ga ova fufica od voditeljke sasjekla pitanjima?

    4
    2
  2. Ljuta komentariše

    Doktori i medicinari su preplaceni cim ćute….pljaskaju milu što im je dosao u posjetu da im digne elan…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.